Puj nakon poraza: "Novak je danas bio savršen, prejak za mene"

Autor: Ivan Cvetković
petak 25.01.2019.
12:39
Izvor: Sportske.net

Francuz nije mogao dalje.

EPA-EFE/DAVID CROSLING
EPA-EFE/DAVID CROSLING

Povezane vesti

Francuski teniser Lukas Puj danas je ubedljivo izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu Australijen opena, ali i pored toga 31. teniseru sveta sledi skok u TOP 20 tenisera na ATP listi.

"Nije mi bilo baš lako, možete i da pretpostavite. Probao sam da nađem rešenje, ali nije ga bilo jer je Novak od početka bio odličan danas. Prejak. Dogovor sa trenerom je bio da budem agresivan od samog početka, ali kada on krene tako uvek je teško uraditi nešto", smatra Puj.

"Kada igra kao danas, Novak je najbolji na svetu, ali videćemo u nedelju. Rafa izgleda sjajno, to će biti neverovatan meč. Novak je bio prejak za mene, da je igrao protiv nekog levorukog tenisera poput Raonića možda bi bilo drugačije. Tek jedan ili dvojica mogu da ga pobede u ovom trenutku", istakao je Francuz.

On je na kraju uporedio srpskog tenisera sa Nadalom, protiv kojeg se sastaje u finalu turnira u Melburnu koje se igra u nedelju.

"Nije nemoguće pobediti Nadala i Đokovića u dva seta, ali u pet na Gren slemu je mnogo teško. Pobedio sam Rafu 2016. u Njujorku, igrao sam nestvaran meč, volim da igram protiv njega. Sa druge strane, kada igrate sa Novakom uvek morate da odigrate težak udarac. Uspevate to nekoliko puta, ali ne i tri sata, to je preteško", zaključio je Puj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke