Presudila svežina, Rafi titula u Rimu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.05.2019.
18:39
Izvor: Sportske.net

Nedostajalo je Novaku Đokoviću nekoliko sati odmora više da bi danas bio na nivou neophodnom da se suprotstavi zahuktalom Rafaelu Nadalu.

Epa/Ettore Ferrari
Epa/Ettore Ferrari

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je deveti trofej na Mastersu u Rimu, pošto je u finalu savladao Novaka Đokovića 2:1 (6:0, 4:6, 6:1).

Finale Mastersa u Rimu trajalo je dva i po sata, a nakon prvog seta delovalo je da bi borba za titulu mogla da bude okončana za manje od sat vremena.

Prvi put u međusobnim okršajima Rafaela Nadala i Novaka Đokovića dogodilo se da jedan od pomenute dvojice dobije set bez izgubljenog gema. Nažalost, Španac je fantastičnom igrom u prvom setu došao do rezultata 6:0.

Novak se našao na konopcima, videlo se da mu nedostaje svežine zbog kasno završenog polufinala, ali i iscrpljujućeg četvrtfinala sa Huanom Martnom del Potrom.

Srbin je ipak pokazao karakter, spasio četiri brejk lopte u drugom setu i uspeo da se vrati u finale.

U trećem setu definitivno više nije bilo "goriva" u Novaku Đokoviću. Nadal je napravio tri brejka i uz samo jedan izgubljeni gem stigao do trijumfa.

Španac je tako osvojio prvi turnir u 2019. godini, a deveti na Mastersu u Rimu. Na taj način Rafa je napravio odličnu uvertiru za Rolan Garos na kojem će uz Novaka Đokovića biti prvi favorit za titulu.

Novak Đoković će i pored poraza u Rimu uvećati prednost na ATP rang listi jer je prošle godine ispao u ranijoj fazi turnira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sipu racku!
Monday, 20.05.2019
21:06

Kakva svezina odrao ga ovaj ne moze Novak da bude bolji od Nadala na sljaci

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Sunday, 19.05.2019
19:16

Pa dobro ljudi , je l svaki put kad neko za koga navijamo izgubi ,to mora da bude jer nije odmoran ?? Procitajte malo vesti koje pisete ,svaki poraz DJokovica je zbog umora,Ajntraht izgubio u trci za LS zbog umora,meteor nije udario u zemlju jer je umoran..

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 19.05.2019
18:58

Zasto je Djokovic igrao meceve u vecernjim terminima, a prvi je na ATP listi?

avatar
peripatetik
Sunday, 19.05.2019
18:57

Jeste, svezina, jedan set umoran, drugi odmoran, treci umoran, endorfini rade sa vremena na vreme. Jednostavno je Nadal bog sljake i ne moze se tu nista.

avatar
Budarrr
Sunday, 19.05.2019
18:43

Nikad Nole neće biti najbolji svih vremena. Čim vidi da mu ne ide glumi neku žrtvu udara lopticu nerezonski.To od Federera nikada nećete videti... Roger je dostojanstven uvek i u svakoj prilici.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 19.05.2019
18:57

On je vec najbolji, a ne da nikad nece biti.

avatar
deki trbic
Sunday, 19.05.2019
19:27

slazem se sa tobom u potpunosti...mozda se drugi nece slagati i deliti tebi minuse, ali niko kao FEDERER!!!!