Preokret u finalu, pa suze radosnice - Sofija Kenin je nova vladarka Melburna!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.02.2020.
11:51
Izvor: Sportske.net

Najprijatnije iznenađenje Australijan opena na kraju sa peharom u rukama!

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Nova teniska zvezda je rođena - 21-godišnja Amerikanka Sofija Kenin nova je šampionka Australijan opena!

Ovo je njena prva Gren Slem titula u karijeri, a do nje je došla pobedom u finalu nad španskom teniserkom Garbinje Mugurusom.

Njihov dvoboj je trajao dva sata i pet minuta, a Kenin je trijumfovala posle preokreta u finalu, rezultatom 4:6, 6:2 i 6:2 i ne samo na kraju, nego i u finišu meča u pojedinim trenucima nije mogla da zaustavi suze radosnice.

U prvom setu Mugurusa je bila bolja, prva je stigla do brejka za vođstvo od 4:2, Kenin je uzvratila za izjednačenje na 4:4, ali naredna dva gema ponovo dobija španska teniserka, ujedno i prvi set rezultatom 6:4.

Ali, u naredna dva seta, sve se promenilo. Mugurusa do kraja meča nije uspela da napravi nijedan brejk, a Kenin je to uspela po dva puta u drugom i trećem setu.

Kako se meč bližio kraju, Mugurusa je sve više grešila, pogotovo u poslednjem gemu,kada je duplim servis-greškama praktično poklonila i gem, i set, i pobedu svojoj rivalki, koja je, naravno, zaslužila ovaj trijumf.

Kenin je na turnir došla kao 15. teniserka sveta, a posle današnje titule, od ponedeljka će zvanično zauzeti sedmu poziciju na WTA listi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke