Preokret posle kiše, Novak eliminisan u Majamiju!

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.03.2019.
00:36
Izvor: Sportske.net

Još jedan loše odigran turnir za prvog tenisera sveta. Ovoga puta otišao je korak dalje nego u Indijan Velsu, ali opet premalo za njegove mogućnosti.

Beta/AP Photo/Jim Rassol
Beta/AP Photo/Jim Rassol

Povezane vesti

Još jedno neprijatno iznenađenje, Novak Đoković je večeras završio takmičenje na turniru u Majamiju!

I to već u osmini finala, gde je posle tri seta i preokreta poražen od iskusnog Španca, 25. igrača na ATP listi, Roberta Bautiste-Aguta sa 2:1, po setovima 1:6, 7:5, 6:3.

Srpski teniser je sjajno ušao u ovaj duel, dominirao je u prvom setu, rivalu prepustio samo jedan gem, a prava borba je usledila tek od početka drugog seta.

Tada je počelo brejkovima sa obe strane, ravnopravna borba se potom vodila i u narednih sedam gemova, a pri rezultatu 5:4 za Španca, meč je morao da bude prekinut.

Razlog - kiša koja je počela da pada u Majamiju, ali nismo dugo čekali na nastavak meča.

Nažalost, po povratku igrača na teren, Novak je počeo da igra znatno slabije, što je iskusni Španac umeo da iskoristi.

Bautista-Agut je bolje odigrao završnicu drugog seta, uspeo je da napravi brejk u dvanaestom gemu i samim tim osvojio ovaj deo igre, rezultatom 7:5.

Nadali smo se da je to bila samo prolazna Đokovićeva slabost, ali problemi u njegovoj igri nastavili su se i u setu odluke.

Pogotovo je bilo problema sa servisom, nikako nije uspevao da uhvati ritam, pa je Bautista-Agut uspeo da napravi još dva brejka, u četvrtom i šestom gemu.

Novak je u međuvremenu uzvratio, ali samo jednom, ostao je još taj jedan brejk prednosti koji je Španac uspešno zadržao do kraja meča i izborio plasman u četvrtfinale. Tamo će ga čekati duel sa Amerikancem Džonom Iznerom.

Ovo je ukupno treća pobeda Bautiste-Aguta u 10 međusobnih duela sa Đokovićem, ali već druga uzastopna, posle trijumfa i u polufinalu Dohe, na početku ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 27.03.2019
09:45

Ni slučajno nekakvo očajavanje ili depresija. Normalno je i da se gubi. Sad punom snagom pripreme za dalje, posebno za zemlju. Rolan Garos se smeši, drugi put ono što niko drugi nikad nije uspeo - 4 grend slema u nizu u dve kalendarske godine.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Wednesday, 27.03.2019
08:27

Штета.Без везе. Нема везе. Напред, Ноле!

avatar
mrancic
Wednesday, 27.03.2019
07:01

Nole sve manje zainteresovan.Čim počne sa zezanjem i improvizacijama počinje pad.Sve je postigao i nema više ambicija.Ko me je poslušao dobio je na kladionici.