Poznate sve učesnice polufinala Vimbldona

Autor: Beta Beta
utorak 09.07.2019.
19:37
Izvor: Beta

Poznati parovi polufinala u ženskom singlu.

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Beta/AP Photo/Ben Curtis

Povezane vesti

Češka teniserka Barbora Stricova plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je danas u četvrtom kolu pobedila domaću igračicu Johanu Kontu u dva seta, 7:6 (5) i 6:1.

Stricova je do druge pobede u isto toliko duela s Britankom došla posle sat i 35 minuta igre.

Čehinja je nešto lošije počela meč, gubila je sa 1:4, ali u vrlo brzo uspela da se vrati oduuzimanjem servisa Konti, a potom i u taj-brejku dodje do vodjstva u setovima.

Konta je u drugom setu znatno lošije igrala, pa je Stricova bez ikakvih problema ozborila polufinale.

Stricova će u polufinalu igrati protiv Amerikanke Serene Vilijams koja je sa 6:4, 4:6 i 6:3 pobedila sunarodnicu Alison Risk.


Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila Čehinju Karolinu Muhovu u dva seta, 7:5 i 6:4.

Svitolina je do druge pobede u isto toliko okršaja sa Čehinjomdošla stigla posle sat i 31 minuta igre.

Ukrajinka će u polufinalu najprestižnijeg turnira na svetu igrati protiv Rumunke Simone Halep koja je ranije danas sa 7:6 (4) i Suaji Žang iz Kine.

Svitolina je i pored nešto lošijeg početka meča, u kom je gubila sa 1:4 i 2:5, uspela da preokrene i set privede kraju u svoju korist.

Situacija je bila nešto drugačija u drugom setu, vidjeno je pet brejkova, od čega je Svitolina napravila tri, a njena rivalka dva, pa je tako uspela da dodje do borbe za finale.

Dakle, u polufinalu Vimbldona sastaće se:

Stricova - Vilijams
Svitolina - Halep

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke