Potop za Srbe na startu Melburna, Nadal siguran

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.01.2019.
08:40
Izvor: Beta

Srpski teniseri loše su počeli nastup na prvom grend slem turniru u sezoni...

Epa/Maxim Shipenkov
Epa/Maxim Shipenkov

Povezane vesti

Miomir Kecmanović je na startu Australijan opena izgubio od Španca Fernanda Verdaska u tri seta - 6:7, 3:6, 3:6 posle dva sata i 14 minuta igre.

Verdasko, trenutno 28. teniser sveta, u narednom kolu će igrati protiv Radua Albota iz Moldavije.

Janko Tipsarević se vratio na teren posle duge pauze, ali nije uspeo da preskoči prvu prepreku. On njega je bio bolji 20. teniser sveta, Bugarin Grigor Dimitrov u četiri seta - 4:6, 6:3, 6:1, 6:4.

Naredni protivnik Dimitrova biće Urugvajac Pablo Kuevas koji je eliminisao Dušana Lajovića. Kuevas je slavio posle nešto više od dva sata igre sa 6:4, 7:5, 6:1.

Nadal je slavio protiv 238. tenisera sveta, domaćina Džejmsa Dakvorta sa 6:4, 6:3, 7:5

"Zadovoljan sam zbog pobede protiv veoma teškog protivnika. Svaki početak je težak, ali svaki dan čini da se osećam bolje", rekao je Nadal nakon pobede.

Naredni protivnik Španca biće pobednik meča u kojem se sastaju Metju Ebden iz Australije i Nemac Jan Lenard Štruf.

Prvo iznenadjenje na Australijan openu priredio je Amerikanac Rajli Opelka, koji je pobedio zemljaka Džona Iznera posle četiri seta i četiri taj-brejka - 7:6, 7:6, 6:7, 7:6.

Opelka će u dugom kolu na Tomasa Fabijana iz Italije.

U drugo kolo plasirao se Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je slavio protiv Francuza Adrijana Manarina sa 6:3, 5:7, 6:2, 6:1.

Naredni protivnik Andersona biće Amerikanac Fransis Tijafo koji je sa 7:6, 6:3, 6:3 bio bolji od Pradžneša Gunesvarana iz Indije.

Grčki teniser Stefanos Cicipas je u prvom kolu prvog grend slem turnira u sezoni pobedio Italijana Matea Beretinija (6:7, 6:4, 6:3, 7:6) i čeka pobednika meča Viktor Troicki - Roberto Karbaljes Baena.

U drugo kolo plasirali su se i Argentinac Dijego Švarcman, Britanac Danijel Evans, Rus Karen Hačanov, Australijanac Aleks De Minor, Nikoloz Basilašvili iz Gruzije, Amerikanac Denis Kudla i Holandjanin Robin Hase.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke