Posle zlatnih godina, povratak u tužnu realnost srpskog tenisa

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.02.2018.
15:13
Izvor: Sportske.net

Situacija postaje alarmantna.

Beta/TeniskiSavezSrbije/SrđanStevanović/Ev
Beta/TeniskiSavezSrbije/SrđanStevanović/Ev

Povezane vesti

Naime, Srbija koja je svojevremeno igrala u finalu Fed kupa, u vreme dok su boje naše zemlje branile Ana Ivanović i Jelena Janković, danas ne može da ''skrpi'' sastav od četiri igračice za predstojeći meč sa Estonijom, u okviru prve grupe Fed kupa Evro-afričke zone.

Srbiju će u ovom dvoboju predstavljati samo tri teniserke: Dejana Radanović (264. na svetu), Olga Danilović (304.) i Bojana Marinković (573.). 
 
Aleksandra Krunić i Nina Stojanović su odlučile da ''preskoče'' ovaj susret, Iana Jorović se povredila, a naknadne pozive su odbile Natalija Kostić i Bojana Jovanovski.

Sve teža je situacija i u našem Dejvis kup timu, koji je proteklog vikenda ubedljivo poražen od Amerikanaca sa 3:1, bez nekolicine naših najboljih igrača koji već ulaze u pozne igračke godine.

Šta da očekujemo za tri-četiri godine?
 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Yaya Sanogo
Tuesday, 06.02.2018
16:37

Nema bez Novaka nista. A zenski tenis nam je vec godinama u rasulu.

avatar
chaki
Tuesday, 06.02.2018
16:30

Do ovoga je moralo doci,za zenski imamo nade u budućnosti mlade su, a za muske ako se novak oporavi kako treba, uvek mozemo dogurati daleko, pogotovo sto su lajovic krajinovic i djere sasvim dobri teniseri, jedino sto smo tanki u dublu bez Zimonjica

avatar
Patrick Bateman
Tuesday, 06.02.2018
16:24

Uspesi/neuspesi koje su nasi teniseri nizali su plod iskljucivo njihovog individualnog rada. Savez kao institucija nije prakticno nista ucinio za tenis.