Posle fudbalske, sledi i teniska euforija u Hrvatskoj!

Autor: Darko Mitrović
petak 13.07.2018.
15:45
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Baš im je krenulo ove godine...

EPA/NIC BOTHMA
EPA/NIC BOTHMA

Povezane vesti

U senci dešavanja na fudbalskom Mundijalu u Rusiji, gde će reprezentacija Hrvatske u nedelju igrati za titulu prvaka sveta protiv Francuske, sprovode se pripreme i za predstojeći teniski spektakl u Hrvatskoj.

Naime, reprezentacija Hrvatske igraće u polufinalu Dejvis kupa od 14. do 16. septembra, kada će kao domaćin boriti za plasman u finale protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Najpre je bilo predviđeno da se taj meč odigra u Splitu, na otvorenom, ali hrvatski mediji danas prenose da će ipak Zadar biti domaćin.

''Jutarnji'' navodi da će za tu priliku biti izgrađeno centralno igralište, kao i još četiri terena uz sportski centar Višnjik, koji je već u dva navrata, protiv Brazila 2008.  i Francuske 2016, bio domaćin ovakvih mečeva i oba puta je reprezentacija Hrvatske dolazla do pobeda.

Najnoviju promenu u Splitu nisu sa odobrenjem dočekali, pa su najavili preduzimanje svih potrebnih mera "za zaštitu interesa Grada Splita u skladu sa prethodno obavljenim aktivnostima na osnovu postojećeg Ugovora Grada Splita i Hrvatskog teniskog saveza''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke