Pogled iz drugog ugla - ''Zašto nas Đoković toliko provocira?''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.09.2020.
18:10
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv tekst pojavio se u uglednom štajcarskom mediju.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković može da se pohvali da od početka ove turbulentne sezone niko nije mogao da ga pobedi na terenu, ali umesto da sve vreme slušamo hvalospeve i njegovog igri, sa razmičitih strana sveta stižu sve brojnije kritike na njegov račun.

Počev od dešavanja na ''Adrija turu'', do najnovijeg incidenta na US openu, gde je Novak diskvalifikovan jer je nenamerno lopticom pogodio linijskog sudiju.

Sve ove kritike kojima je Đoković izložen, pogotovo u švajcarskim medijima, bile su povod za tekst ''Noje cirher cajtunga'', čiji je novinar Filip Berč opokušao da stvari posmatra iz drugačijeg ugla u odnosu što se najčešće može videti i čuti u tamošnjoj javnosti o Novaku Đokoviću.

"Babaroga: Zašto nas Novak Đoković toliko provocira", naslov je pomenutog teksta, u kojem se dalje, između ostalog, navodi da našeg tenisera u švajcarskim medijima ''udaraju kao vreću sa peskom".

Autor primećije da posle svega što mu se dogodilo poslednjih meseci ''doba korone za Đokovića teče po Marfijevom zakonu", uz podsećanje da su ga kritikovali i zbog veza sa ''kojekakvim guruima'', kao i zbog stava o vakcinaciji.

''Ništa se ne može reći protiv kritičkog posmatranja njegovog delanja. Ali zapanjujuća je ogromna razlika u odnosu na nežan pristup Federeru. Naravno, teniser iz Bazela daje relativno malo povoda za napade i spretno se predstavlja u javnosti.

Najviše polarizuje svojim građevinskim poduhvatom, koji je ponekom sunarodniku previše razmetljiv. Ali inače malo ko preispituje jedinu švajcarsku svetsku zvezdu.

Kada je Federer domaćin svog Lejver Kupa ili kada se kao filantrop ukazuje u Južnoafričkoj Republici ili predstavlja novi model patika, i kritički mediji postaju pitome PR agencije u službi teniskog veličanstva",
navodi se u tekstu.

Gde je Nadal u celoj priči?

''Nadalova domovina – Španija! Majorka! Letovanje! – ima pozitivne konotacije za razliku od Srbije, nacije čiji je imidž propatio od jugoslovenskih ratova", zaključuje Berč.
-
Baner 9

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 13.09.2020
18:50

Oni svoje čuvaju i veličaju, a mi smo uvek i oko svega podeljeni, pa i oko našeg najboljeg ambasadora u svetu.