Podvig - Krajinović dobio dva meča za dan i osvetio Novaka za finale Rima!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.05.2016.
18:23
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u finale Čelendžera u Rimu, pošto je u jednom danu dobio dva meča, a u polufinalu je bio bolji od prvog nosioca na turniru i momka koji je pre tri nedelje dobio prvog tenisera sveta na Mastersu u Monte Karlu.

Beta/AP Photo/Alan Diaz
Beta/AP Photo/Alan Diaz

Povezane vesti

Fantastičan rezultat napravio je Filip Krajinović na Čelendžeru u Rimu pošto je u petak dobio dva meča i obezbedio plasman u finale turnira.

Srpski teniser jutros je bio bolji od domaćeg takmičara Andree Pelegrina i slavio rezultatom 2:1 (6:3, 2:6, 6:4), a potom je posle samo nekoliko sati domora ponovo izašao na teren i dobio još jedan meč.

U borbi za finale Filip Krajinović je savladao Jiržija Veselog, prvog nosioca na turniru i momka koji je pre manje od mesec dana eliminisao Novaka Đokovića u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu.

Polufinalni duel Filipa Krajinovića i Jiržija Veselog trajao je gotovo 100 minuta, a Srbin je na kraju morao da "pogine" za trijumf jer je u drugom setu uspeo da ispusti prednost od 5:1 i da omogući protivniku da se vrati u život.

Na kraju je Krajinović ipak skupio snage i koncentracije da kompletira veliko iznenađenje i eliminiše prvog nosioca turnira i tenisera koji na je na ATP rang listi za 51 mesto bolje kotiran od srpskog tenisera.

Meč je završen rezultatom 2:0 (6:3, 6:4) za srpskog tenisera koji će u finalu igrati protiv Kajla Edmunda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke