Pobedili Novaka i Rafu, pa odigrali sjajno finale - Medvedevu titula!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.11.2020.
22:06
Izvor: Sportske.net

Turbulentna sezona završena u velikom stilu.

EPA-EFE/LYNN BO BO
EPA-EFE/LYNN BO BO

Povezane vesti

Pobednik završnog turnira Masters serije u Londonu je ruski teniser Danil Medvedev!

On je večeras u uzbudljivom finalu savladao Austrijanca Dominika Tima sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (7:2) i 6:4, a sve je trajalo dva sata i 43 minuta.

Dominik Tim je bolje započeo ovaj finalni okršaj, brejkom u petom gemu prelomio je prvi set u svoju korist, a u drugom je vođena potpuno ravnopravna borba, pa je taj-brejk odlučivao.

Tim je tada poveo sa 2:0, činilo se u tom trenutku da je blizu titule, ali onda mu se dogodilo ono što je on uradio Novaku Đokoviću u polufinalu - dozvolio je rivalu seriju poena u taj-brejku, pa je Medvedev od 0:2 došao do 7:2 i izjednačenja u setovima.

U trećem setu Medvedev konačno uspeva da stigne i do prvog brejka u ovom meču, učinio je to u petom gemu, potom poveo sa 4:2 i tu pšrednost do kraja nije ispustio.

Podsetimo, i jedan i drugi se mogu pohvaliti da su u Londonu savladali i Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, ali Medvedev je večeras za nijansu bio bolji od Austrijanca i trijumfalno završava sezonu.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Manitu
Sunday, 22.11.2020
23:24

Dva jaka takmaca ali daleko su oni od velike trojke sto ne znaci da nece predstavljati probleme.Novaku ide na ruku sto je Medved osvojio.Sledi taktiziranje do marta.Posle toga ce biti bez presije.