Pobede Serene Vilijams, Bertans i Vekić

Autor: Beta Beta
petak 06.07.2018.
20:50
Izvor: Beta

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u osminu finala Vimbldona, pošto je danas pobedila Francuskinju Kristinu Mladenović sa 7:5, 7:6.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Meč Vilijams i Mladenović, 181. i 62. teniserke sveta trajao je skoro dva sata.

Nekada najbolja teniserka sveta će u osmini finala igrati protiv Ruskinje Evgenije Rodine, koja je ranije danas bila bolja od Amerikanke Medison Kiz.

Starija sestra Vilijams, Venus, završila je takmičenje u trećem kolu, pošto je poražena od Holadjanke Kiki Bertens sa 6:2, 6:7, 8:6.

Petostruka šampionka Vimbldona je u prva dva meča na ovogodišnjem Vimbldonu uspevala da se vrati posle gubitka prvog seta, ali to nije mogla da uradi i danas. Njena eliminacija znači da je osam od prvih deset nositeljki završilo učešće na Vimbldonu pre kraja prve nedelje.

Bertens će u narednoj rundi igrati protiv bolje iz meča Karolina Pliškova - Mihaela Buzarnesku.

Veliki uspeh ostvarila je hrvatska teniserka Dona Vekić koja će prvi put u karijeri igrati u drugoj nedelji nekog gren slem turnira. Ona je danas bila bolja od Belgijanke Janine Vikmajer sa 7:6, 6:1. Vekić je za pobedu bilo doboljno samo 72 minuta.

Ona će u osmini finala igrati protiv nemačke teniserke Julije Gerges, koja je posle velike borbe pobedila Barboru Stricovu iz Češke sa 7:6, 3:6, 10:8.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke