''Pljušte'' kritike, i Obradović udario na Đerara Pikea!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.02.2018.
18:02
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Preti li ovo da preraste u polemiku velikih razmera?

EPA/ALEJANDRO GARCÍA
EPA/ALEJANDRO GARCÍA

Povezane vesti

Veliku pažnju širom sveta izazvala je informacija od pre dva dana, po kojoj će se ubuduće, umesto Dejvis Kupa igrati tenisko Svetsko prvenstvo, i to u jednom terminu godišnje, najverovatnije u novembru.

Iza svega ovoga stoji investiciona grupa ''Kosmos'', čiji je osnivač i predsednik fudbaler Barselone Đerar Pike, a koji je podršku za ovu ideju dobio i od Nvaka Đokovića.

Međutim, bivši selektor naše Dejvis Kup reprezentacije Bogdan Obradović uopšte se ne slaže sa novim sistemom takmičenja i pita se da li je moguće da će jedan fudbaler da teniserima određuje kakvo takmičenje će da igraju.

''Drago mi je što je i Novak tu, jer on je čovek koji je podigao nivo tenisa i mnogo učinio za njegov razvoj u svetu, ali je čudno da sada glavnu reč vodi nekakav fudbaler.

O čemu se radi?

Očigledno da je glavni interes tog investicionog fonda profit, a čini mi se da je to i u planu ATP i ITF, pa se plašim se da rešenja koja predlažu neće mnogo doprineti, iako je jasno da će takav sistem biti atraktivniji, ali na kratke staze.

Ali ne treba zaboraviti na internacionalizaciju tenisa, baš preko Dejvis kupa, gde su do izražaja dolazili i slabije rangirani teniseri, pa i reprezentacije. Dejvis kup je umeo da spoji izuzetno zanimljive parove, kao što smo mi igrali protiv Indije'',
podseća Obradović u izjavi za ''Kurir''.

Ali, nije samo on negativno reagovao. Slične reakcije stižu i iz Francuske, od Janika Noe, koji se na Tviteru ''izvinio gospodinu Dejvisu'', ili Ameli Morezmo koja smatra da će ovim promenama biti zauvek izgubljen duh Dejvis Kupa...
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ixyco96
Wednesday, 28.02.2018
22:54

ahhaha,ko je taj covek,koji ulozi u nesto i ne ocekuje profit?

avatar
Thursday, 01.03.2018
14:41

Zasto bi se fudbaler koji pritom ni u svom sportu nije bitna licnost mesao u tenis? Da ovo uradi neka superzvezda tipa Ramos koji je na svakom teniskom turniru po spaniji igra egzibicije sa Djokovicem pa i da razumem interesuje ga sport, Pikea nesto ne vidjam na teniskim terenima dakle od toliki firmi i svih nacina za profit on nasao Tenis da menja? Kao da sutra Federer koji nikada nije krocio na fudbalskom stadionu menja fudbalska pravila.