Pliškova u polufinalu završnog WTA turnira

Autor: Beta Beta
petak 01.11.2019.
16:51
Izvor: Beta

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se danas u polufinale završnog WTA turnira u Šenženu, pošto je pobedila petu teniserku sveta Rumunku Simonu Halep posle tri seta, 6:0, 2:6, 6:4.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Druga teniserka sveta pobedila je posle sat i 43 minuta. Ona je bila ubedljiva u prvom setu, osvojila ga je bez izgubljenog gema, ali je Halep uzvratila u narednom, tri puta joj je oduzela servis i izjednačila u meču.

Halep je bolje počela treći set, povela je sa 2:0, ali je Pliškova posle toga osvojila pet uzastopnih gemova i povela sa 5:2. Obe su zatim osvajale gemove na svoj servis, sve do 10. kada je Pliškova napravila brejk i obezbedila plasman u polufinale.

Pliškova u Ljubičastoj grupi ima dve pobede i druga je na tabeli, a Halep je ostala na jednoj i zauzima treće mesto.

Prva je branilac titule Ukrajinka Elina Svitolina sa sve tri pobede. Ona je ranije danas pobedila Amerikanku Sofiju Kenin sa 7:5, 7:6. Kenin je došla na turnir kao rezerva povredjenoj Kanadjanki Bjanki Andresku.

Svitolina će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane iz Crvene grupe Švajcarkinje Belinde Benčić, dok će u drugom polufinalu igrati Australijanka Ešli Barti i Pliškova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke