Petnaestogodišnja ''Koko'' Gof piše istoriju na Vimbldonu, preslišala i Venus Vilijams!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 01.07.2019.
21:32
Izvor: Beta

Posle impresivnih igara u kvalifikacijama, ova devojčica blistala danas i u prvom kolu glavnog turnira!

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Mlada američka teniserka Kori Gof napravila je danas veliko iznenađenje na Vimbldonu, pošto je u prvom kolu eliminisala zemljakinju Venus Vilijams sa 6:4, 6:4.

Gof ima samo 15 godina i najmlađa je teniserka koja je ikada zaigrala na Vimbldonu. Ovo je bio njen prvi nastup u glavnom žrebu nekog Gren Slem turnira.

Ova mlada teniserka je do pobede protiv petostruke šampionke Vimbldona stigla posle sat i 20 minuta igre. Njoj je za osvajanje prvog seta bio dovoljan samo jedan brejk, dok je u drugom dva puta oduzimala servis 24 godine starijoj Vilijams.

Gof, trenutno 313. teniserka sveta, u narednom kolu će igrati protiv Magdalene Ribarikove, koja je u prvom kolu pobedila Arinu Sabalenku.


U drugo kolo Vimbldona plasirala se i Karolina Voznjacki kojoj je Sara Toribes Tormo iz Španije predala meč pri vodjstvu Dankinje od 5:4 u prvom setu. Njena naredna protivnica biće Ruskinja Veronika Kudermetova.

Dalje je prošla i Viktorija Azarenka, koja je sa 6:4, 6:4 bila bolja od Francuskinje Aliz Korne. Beloruskinja će u narednom kolu igrati protiv Ajla Tomljanović.

Prvu prepreku danas su, izmedju ostalih, preskočile i Anastasija Sevastova, Anastasija Potapova i Kirsten Flipkens.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke