Peking - Nole precrtao Pospišila

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.10.2014.
11:51
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu nakon što je danas u osmini finala savladao Kanađanina Vaseka Pospišila.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Prvi teniser sveta upisao je u sredu drugu pobedu i plasman u četvrtfinale na turniru u Pekingu.

Novak Đoković je u drugom međusobnom meču sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom slavio rezultatom 2:0 (6:3, 7:5) u meču koji je trajao sat i dvadeset minuta.

Srbin je sa lakoćom izašao na kraj sa Pospišilom u prvom setu ali je sredinom drugog Kanađanin uspeo da pruži nešto jači otpor i natera Đokovića da se bori za opstanak u setu.

U prvom setu Nole je već u trećem gemu stigao do brejka na drugu brejk šansu a onda je u devetom gemu još jednom oduzeo servis Kanađaninu i tako došao do prednosti.

Drugi set doneo je nešto više neizvesnosti pošto je Pospišil stigao do jedinog brejka na današnjem meču u sedmom gemu. Nakon što je potvrdio brejk i naterao Novaka da servira za opstanak u setu Kanađanin gubi stečenu prednost u desetom gemu pa set ulazi u neizvesnu završnicu.

Đoković je potom sa lakoćom stigao do prednosti od 6:5 a onda je još jednim brejkom dotukao Kanađanina i naneo mu drugi poraz u drugom međusobnom susretu.

U četvrtfinalu najbolji teniser sveta čeka pobednika duela Pabla Anduha i Grigora Dimitrova. Podsećamo da Đoković brani trofej i 500 ATP bodova na turniru u Pekingu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke