Pala odluka - Đoković najbolji sportista Evrope!

Autor: Beta Beta
sreda 26.12.2018.
14:45
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković izabran je danas za najboljeg sportistu Evrope u 2018. godini, u izboru u kome su učestvovale 23 novinske agencije, a u organizaciji Poljske novinske agencije (PAP).

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Novak Đoković je ove godine osvojio dve Grend slem titule, Vimbldon i Ju Es open, kompletirao je Zlatni Masters i vratio se na prvo mesto ATP liste.

Srpski teniser osvojio je 145 bodova.

Drugi u izboru bio je kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić sa 132 boda. On je ove godine bio vicešampion sveta sa državnim timom, a sa Real Madridom osvojio je Ligu šampiona. Modrić je dobio nagrade za najboljeg fudbalera u izboru FIFA i UEFA, a bio je i najbolji igrač Svetskog prvenstva u Rusiji.

Petostruki svetski šampion Formule 1, vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton zauzeo je treće mesto sa 114 bodova. Hamilton je dominirao svetskim šampionatom, ostvario je 11 pobeda u sezoni i pomogao Mercedesu da osvoji petu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora.
 
Češka skijašica Ester Ledecka zauzela je četvrto mesto, peti je bio francuski biatlonac Martin Furkad, a šesto mesto zauzeo je austrijski skijaš Marsel Hiršer.

Norveška skijašica Marit Bjergen bila je sedma, francuski fudbaler iz Atletiko Madrida Antoan Grizman zauzeo je osmo mesto, francuski atletičar Kevin Majer bio je deveti, dok su 10. mesto podelili rumunska teniserka Simona Halep i poljski takmičar u ski skokovima Kamil Štoh.

Najbolje sportiste Evrope PAP bira od 1958. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Znajsha
Wednesday, 26.12.2018
15:54

Bravo care. Odvali protivnike jos naredne 3 godine pa u aleju slavnih za sva vremena.