Ovacije Novaku, Nadalu set!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 19.05.2018.
16:29
Izvor: Sportske.net

Najbolji set Novaka Đokovića od početka godine, nije bilo dovoljno!

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Na samom startu Novak koristi činjenicu da Nadal nije dobro servirao, došao je do dve brejk lopte i nakon toga poslao jednu lopticu u aut, dao Nadalu prostora da diše što nije dozvoljeno, Nadal je kasnije uspeo da spasi i drugu brejk loptu i da osvoji gem.

Usledio je "gem sa nulom" četvorostrukog osvajača Rima, jedan siguran izlazak na mrežu, ali je Nadal uzvratio dobrim servisima i brejka i dalje nije bilo.

Nadal je imao problema sa visokim loptama, Novak se dobro branio i osvajao poene na taj način, a srpski teniser je odradio još jedan fantastičan gem na svoj servis, elegantno, nije se potrošio, 2:2.

Duži poeni su se igrali na Nadalove servise, više je Španac imao problema na samom startu, ali je uspevao da dođe do gemova i zahvaljujući tome što je Novak par puta požurio da završi poen.

Loš drop šot i dobar napad Nadala u narednom gemu, Španac je pretio, ali je Novak dobrim servisom i kasnije fantastičnim bekhendom uspeo da stigne do 30:30. Brejk lopta za Nadala, snažna razmena udaraca i spašena brejk lopta na sjajan način! Ipak, Nadal osvaja gem, pravi brejk i poveo je sa 4:2 nakon dva uzastopna poena, drugi je bio prilično dug kada je Novak poslao lopticu u aut.

Probudila su se sećanja na mečeve ova dva rivala kada je Novak osvojio fenomenalan poen za 0:30 na servis Nadala. Ponovo je imao šanse, napadao je srpski teniser, ali je Nadal uspevao da se vrati nekako i ovaj put na svoj servis, i da sa dva asa završi gem i povede sa 5:2.

Rafael Nadal
foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Daleko od toga da je Novak igrao loše kako je govorio rezultat, u osmom gemu je briljirao nekim udarcima, servisima, i dalje je bio na gem zaostatka u prvom setu.

Fantastična igra se nastavila i u narednom gemu, Novak stiže do dve brejk lopte nakon sjajnih poena, imao je i malo sreće nakon što je lopta udarila u mrežu i otišla u Nadalovo polje. Usledila je greška Nadala, Novak se u potpunosti vratio!

Bekhend, forhend, sve je izgledalo dobro, gledali smo starog Novaka na terenu, ali nije se ni Nadal predavao. Sledi izjednačenje, zasluženo, 5:5, Novak je zaslužio i više od ovoga, a i publika je bila apsolutno na njegovoj strani.

Nadal je uspeo da bez izgubljenog poena dobije sledeći gem, Novak je ponovo servirao za opstanak u prvom setu, a tamo je Nadal u prvom poenu vraćao neverovatne loptice, iako je Novak slao besprekorne udarce u njegovo polje. Nije stao Novak, nastavio je da šalje loptice u polje protivnika jako, kao nikada ove sezone, definitivno je ovo njegov najbolji meč od početka godine, 6:6!

Počelo je mini-brejkom Novaka, usledio je novi fenomenalan poen obojice koji osvaja Nadal, da bi Španac ponovo, možda i zahvaljujući vetru, stigao do novog mini-brejka.

Vratio se Novak, bilo je 3:3, ali je Nadal ponovo vezao dva poena, bio na isto toliko poena od osvajanja seta, ali je Novak pustio ruku i smanjio na 5:4. Došlo je do meč-lopte za Nadala, iskoristio je prvu, 1:0 u setovima.

Jedva čekamo drugi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke