Opušteni Novak : "Inspirisan srpskom zastavom..."

Autor: Beta Beta
subota 05.09.2015.
09:28
Izvor: Beta

Djoković priznao da nije bilo lako protiv Sepija, a onda se bavio drugim temama

BETA/AP Photo/Matt Rourke
BETA/AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da mu je drago što je uspeo u tri seta da pobedi Andreasa Sepija u jako teškom meču trećeg kola Otvorenog prvenstva SAD.

"Nisam želeo da meč ode u četvrti set. On je igrao vrlo dobro i bilo je malo 'gusto'...Bio sam koncentrisan u pravim trenucima, ali uopšteno, bila su ovo baš, baš teška tri seta. Drago mi je što sam uspeo da pobedim", rekao je Đoković novinarima nakon pobede.

On je rano jutros pobedio Sepija 6:3, 7:5, 7:5 i tako prošao u osminu finala Ju-Es Opena.

"Zadovoljan sam kako sam igrao, ali uvek mogu bolje. Svi smo perfekcionisti kad je to u pitanju. Svi vidimo da smo mogli bolje da odigramo neke stvari, ali pobeda je pobeda. Ne mogu da potcenjujem kvalitet mog današnjeg protivnika. On se ne plaši da izađe na veliku scenu i igra najbolje što može protiv velikih igrača", rekao je Đoković.

Srpski reprezentativac je rekao da se na početku meča osećao malo loše, kao i da su uslovi bili teški za igru, ali je istakao da su uslovi isti za oba igrača. On je novinarima odgovorio da je konstantnost njegove igre jedna od stvari zbog kojih je stalno u vrhu.

"Naravno, svake sezone mi je jedan od ciljeva da budem broj jedan u svetu. Da biste došli na to mesto, morate da igrate dobro tokom cele godine. Muški tenis je u današnje vreme izrazito takmičarski. Igrači kao što su (Endi) Marej, (Rafael) Nadal, (Rodžer) Federer čine sve što mogu da igraju konstantno i dođu do mesta broj jedan. To me još više motiviše. Teramo jedni druge da igramo dobro", dodao je Đoković.

On je danas igrao u plavoj majici i belom šorcu, uz crvene i crne detalje, što je navelo jednog novinara da primeti da je izgledao kao francuski ragbista.

"Hteo sam posle meča da objavim da je Ragbi savez Francuske postao partner sa Uniklom", rekao je Đoković pre nego što je prasnuo u smeh.

"Ne, šalim se. Odeća je inspirisana bojama SAD, Ju-Es opena, tvrdih podloga, malo Srbijom. Srpka zastava ima iste boje kao francuska. Pomešano je sve po malo. Mislim da kreativni dizajneri dobro rade svoj posao", rekao je Đoković.

Novinare je nakon tkoga zanimalo da li to što se Đoković stalno šali i zabavlja stvar namere, da bi ostao opušten, ili to radi spontano.

"Iskreno, ceo život to radim, tako da to nije nešto što je počelo ove nedelje. Svako je drugačiji. Kada sam na terenu, skroz sam posvećen tome. Pokušavam da budem koncentrisan i prolazim kroz razne emocije da bih završio posao. Kad završim, završio sam. Tenis mi nije sve u životu, interesuju me i mnoge druge stvari. Imam porodicu i pokušavam da ostanem ono što jesam i ličnost kakva sam bio celog života. Volim da se zabavljam. Zašto da ne?", rekao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke