Oglasio se Ziki, hoće ''Salataru''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.01.2017.
11:57
Izvor: Sportske.net, teniskisavez.com

U prvom intervjuu posle izbora na mesto selektora naše Dejvis kup reprezentacije, Nenad Zimonjić potvrdio da ima najviše ciljeve u ovoj ulozi!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Iznenađenje ili ne, tek Nenad Zimonjić je juče izabran na mesto novog selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije, umesto dogogodišnjeg selektora Bogdana Obradovića.

Svoje prvo iskušenje imaće već početkom februara, kada će se naša reprezentacija sastati sa Rusijom u niškom ''Čairu'', ali Ziki već sada gleda mnogo dalje od tog dvoboja.

''Naš cilj u Dejvis kupu je jasan. Želim da ponovo osvojimo 'Salataru'! Verujem da u najjačem sastavu možemo svakog da pobedimo, bez obira na podlogu i da li igramo kod kuće ili u gostima.

Naravno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Imamo odličnu atmosferu timu, dugo godina smo svi zajedno, i daćemo sve od sebe počev od tog susreta sa Rusima, pa u svakom narednom duelu.

Još je rano da kažem sa kojim ćemo timom u februaru izaći na teren, a konačnu odluku doneću odmah posle Australijan opena, mada do 24.1. treba da prijavim ekipu'',
kaže Zimonjić, a prenosi zvanični sajt TSS-a

On je istakao da će po potrebi i dalje igrati dubl mečeve za naš nacionalni tim, svestan je da su brojne obaveze pred njim, ali je spreman da ostvari zacrtane ciljeve.

Kada je u pitanju njegov stručni štab, ni tu nema tajni, baš kao ni što se tiče izbora igrača.

''Imaću dvojicu teniskih trenera u reprezentaciji. To će biti Dušan Vemić i Jovan Savić, koji će biti od velike pomoći kako bismo sve uskladili. Reprezentaciju ćemo činiti: Đoković, Troicki, Lajović, Tipsarević, Krajinović, i ja. Na širem spisku će biti Đere, Tepavac, Milojević, Zekić, Krstin, Kecmanović, Bozoljac. Sastav će zavisiti od trenutne forme, rezultata, podloge, kao i rasporeda turnira koji igrači imaju'',
ističe Zimonjić. 

On podseća da je u ovoj ulozi svojevremeno već bio, da je ulogu igrača-selektora obavljao dve godine pre dolaska Obradovića i to iskustvo će mu dosta značiti u narednom periodu.

''Bio sam na selektorskom mestu u Dejvis kupu, ali i kada smo učestvovali na ekipnom takmičenju u Diseldorfu više puta. To iskustvo će mi sigurno puno pomoći. Drago mi je da imam podršku i poverenje od svih reprezentativaca. Imam puno iskustva i jako dobro poznajem naše igrače, što će biti od velikog značaja za naše dalje uspehe'', zaključuje Zimonjić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke