Obradović: "Cilj nam je titula u Dejvis Kupu"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.07.2015.
18:17
Izvor: Sportske.net

Selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je u četvrtak da je cilj našeg nacionalnog tima osvajanje takmičenja do kojeg se može stići samo ukoliko se uspešno obave zadaci u Buenos Ajresu.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Vikend pred nama rezervisan je za mečeve četvrtfinala Svetske grupe u Dejvis Kupu među kojima se nalazi i duel reprezentacija Argentine i Srbije u Buenos Ajresu.

"Gaučosi" su naš nacionalni tim ugostili u prestonici a prvi singl mečevi zakazani su za petak. Prvi na teren izlaze Leonardo Majer i Filip Krajinović, a nakon njih dvojice sastaće se Federiko Delbonis i Viktor Troicki.

"Trenirali smo pet dana tako da iza sebe imamo dosta radnih sati provedenih na terenu. Fića izlazi prvi na teren, on je to i priželjkivao čime mu je ispunjena želja. Posle njega izlazi Viktor" rekao je nakon žreba selektor Obradović.

Sumirajući utiske do sada urađenog i iznoseći očekivanja od predstojećih mečeva Bogdan Obradović je zaključio sa duel sa Argentinom treba shvatiti kao zadatak koji mora biti ispunjen na putu ka glavnom cilju - osvajanju Dejvis Kupa.

"Poštujemo argentinski tim, imaju dobre igrače, ali i mi imamo visoku dozu samopouzdanja jer će nam seldeća godina biti deseta kako se takmičimo u Svetskoj grupi. Iza nas je ogromno iskustvo i stvaralačka energija, cilj nam je da i ove sezone osvojimo Dejvis Kup a ovo je samo jedan od zadataka koji moramo da ispunimo na tom putu" kazao je selektor.

Srbija će u Buenos Ajresu nastupiti bez pomoći najboljeg tenisera na svetu koji i pored odsustva daje podršku ekipi i svojim uspesima inspiriše svoje reprezentativne saigrače.

"Tim je naštimovan na najveće moguće rezultate. Ogromnu snagu nam daje Nole sa svojim uspesima i kontaktom koji održava sa nama. Redovno smo na vezi, čujemo se i porukama, tako da sa te strane imamo punu podršku i zadatak da pratimo njegove rezultate" zaključio je Bogdan Obradović.

Četvrtfinali meč Argentine i Srbije igraće se na šljaci, a pobednik će se u polufinalu sastati sa boljima iz duela Kanade i Belgije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke