Novo odustajanje sa US Opena, otkazala druga igračica sveta!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 17.08.2020.
15:57
Izvor: Sportske.net, Beta

Šest od osam najboljih teniserki sveta neće igrati na Ju Es Openu koji počinje 31. avgusta.

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Beta/AP Photo/Ben Curtis

Povezane vesti

Druga teniserka sveta, Rumunka Simona Halep saopštila je danas da zbog pandemije korona virusa neće igrati na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD.

"Nakon što sam odmerila sve faktore i uz izuzetne okolnosti u kojima živimo, odlučila sam da neću putovati u Njujork kako bih nastupila na Ju Es Openu. Uvek sam govorila da ču svoje zdravlje staviti u središte svoje odluke i zato ostajem i treniram u Evropi", napisala je Halep na svom tviter nalogu.

Šest od osam najboljih teniserki sveta neće igrati na Ju Es Openu koji počinje 31. avgusta. Pre Halep, učešće su otkazale i Ešli Barti, Elina Svitolina, Bjanka Adresku, Kiki Bertens i Belinda Benčić.

"Znam da su USTA i WTA neumorno radili na organizaciji i svima želim uspešan turnir", navela je Halep, koja je prošlog vikenda osvojila turnir u Pragu.

Kada je reč o muškoj konkurenciji, u Njujorku neće igrati aktuelni šampion Rafael Nadal, dok je najbolji teniser sveta Novak Đoković potvrdio da će igrati.

Baner

Švajcarac Rodžer Federer će ostatak sezone propustiti zbog operacije, a na Ju Es Openu neće biti ni Stana Vavrinke, Nika Kirjosa i Gaela Monfisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke