Novinar "Tajmsa" o Novaku, naslov za ponos!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 04.02.2020.
19:42
Izvor: Sportske.net

Da, to je mišljenje jednog engleskog novinara.

EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Povezane vesti

"Tajms" u Velikoj Britaniji važi za jedan od najpouzdanijih medija, jedan od uglednijih, pa je ono što je napisao Metju Sid, novinar ovog medija, zaista za diku.

"Novak Đoković nije najpopularniji igrač svih vermena, ali je verovatno najveći", stoji u naslovu ovog novinara koji je objavljen na popularnom "Tajmsu".

Srpski teniser je osvojio svoj 17. gren slem osvojivši Australijan open, čime se približio na samo 3 gren slem titule Rodžeru Federeru.

Ipak, ima još dosta tenisa u Novaku i verujemo da će ga preteći, a treba napomenuti i da je Rafa ispred sa 19 osvojenih gren slemova u karijeri. Rodžer je većinu svojih gren slemova osvajao u 2000-im godinama, Novak je ubedljivo najbolji u prethodnih deset godina i nadamo se da će dominaciju nastaviti.

Još jedan način da se odredi najbolji svih vremena jeste da se meri broj nedelja na prvom mestu ATP liste, a tu je Federer prvi sa 310 nedelja. Drugi je Sampras sa 286, treći Novak sa 276. Ako nastavi ovako, vrlo lako ćemo negde u oktobru videti Novaka kao prvog na ovoj listi.

Uglavnom, "Tajms" je predstavio Novaka kao nekog ko je mentalno najjači igrač svih vremena, kao i nekoga ko će dospeti uskoro na vrh obe gore pomenute liste.

Nadajmo se da će tako biti možda već na kraju 2020. godine...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke