Novinar Njujork Tajmsa više od 10 godina pratio ponašanje Novaka Đokovića - Evo šta je zaključio

Autor: Darko Mitrović
subota 15.07.2017.
13:21
Izvor: Sportske.net

Zaključak koji se mnogima u Srbiji nije dopao...

Epa/Aeltc/Joe Toth
Epa/Aeltc/Joe Toth

Povezane vesti

Par dana posle Đokovićeve predaje u četvrfinalu Vimbldona protiv Tomaša Berdiha, u Njujork Tajmsu osvanuo je tekst Brajana Filipsa koji se bavio analizom ponašanja najboljeg srpskog tenisera tokom karijere.

Tom prilikom, on je upotrebno nekoliko teških kvalifikacija kada je Novak Đoković u pitanju.

''Đokovića pratim više od 10 godina, ali nikad ga nisam upoznao. Teško ga je pročitati, što je čudno, jer malo tenisera izgleda zabrinuto i depresivno kao on. Gledajući Federera ili Nadala jasno je mišljenje o njima, za razliku od Đokovića.

Prolazio je kroz različite momente. Bio je klovn, imitirao igrače da bi zasmejao ljude, iritantan, glumio je povrede, bio moralista, dijetalni guru, političar, gubitnik, genije, budala'',
napisao je Filips u uvodu svog teksta.

On smatra da je i njegova predaja protiv Berdiha u četvrtfinalu još jedna kontradikcija.

''Kroz to, on će postati 'veći' tokom poslednjeg vikenda Vimbldona, nego većina ostalih igrača koji su tu prisutni. Tako je bilo cele godine. Đokovića nema nigde, misteriozna je žrtva ko zna čega. Istovremeno, on je svuda, kao kralj na bolovanju. Kao pitanje bez odgovora'', nastavlja Filips.

On dalje podseća da je Novak pre godinu dana osvojio četiri uzastopna Gren Slema i da je posle svakog meča na intervju dolazio sa ''zadovoljnim osmehom''.

''I onda, kada se činilo da ga niko ne može zaustaviti, nmešto je šokantno pogrešio. Još uvek nije sasvim jasno šta. Ali, sve je počelo prošlog leta na Vimbldonu kada ga je Sem Kveri šokirao na Vimbldonu'', objašnjava Filips.

Čudan mu je i način rastanka sa dugogodišnjim trenerima.

''U saopštenju su svi naveli da su bili privilegovani što su radili sa Ðokovićem. Bizarno je da ništa nije bilo objašnjeno'', smatra Filips.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sporske me ugasile
Saturday, 15.07.2017
15:14

Malo agresivno ali istinito. Toliko lica je Novak za sve ovo vreme pokazao da je to prosto neverovatno. Samo sto su ovde ljudi preosetljivi na njega i svaka rec o njemu,koja nije rec hvale i odmah postajete izdajnik,ne-srbin i sve ostalo. Odlican je sportista ali slaba licnost

avatar
ViniciusJR
Saturday, 15.07.2017
13:59

Sve je tacno rekao, svidjalo se to nekom ili ne. Ne mrze ga pojedini zato sto je srbin, vec zato sto je cesto pokazao tu neki nesportsku stranu, posebno kad ne ide. Niko ne voli da vidi da igrac psuje publiku, da izbacuje oca iz loze, da psuje protivnika za kojeg prethodno kaze da mu je prijatelj, da je toliko usredsredjen na stvari koje nemaju veze sa tenisom...sad, jesu li to neki marketinški trikovi, ili sta vec... Sampion jeste, najveci sportista sa ovih prostora, ikada, jedan od najboljih tenisera ikada...ali ce u teniskom svijetu, uvijek biti iritantniji od Rafe i Rodžera.

avatar
Jovan Petrovic_fb
Monday, 24.07.2017
16:20

Koju bre nesportsku stranu? Secam se kada je Nadal obrisao trag u finalu Rolan Garosa, i to svi zanemaruju, a o tome bi trebalo i dan danas da se prica.

avatar
Bafana
Saturday, 15.07.2017
13:52

sta je pisac hteo da kaze?

avatar
NikkiCFC
Saturday, 15.07.2017
13:32

Trebali ste lepo ceo intervju da objavite ovakoje sve izmedju redova. Inace ovo je nesto najtacnije i najbolje sto sam procitao ikada o Novaku. Bravo za novinara! Skroz ga je procitao!

avatar
R E V O L T
Saturday, 15.07.2017
13:30
avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 15.07.2017
18:12

Nadji celi intervju pa neces misliti tako. Svaku godinu je detaljno objasnio. Hehehe ako ovo luzer namenio novinaru :-)

avatar
R E V O L T
Saturday, 15.07.2017
20:12

Jesam, njemu sam. Mrzi me:-D

avatar
Džon Rambo
Saturday, 15.07.2017
13:30

Sve je u pravu