Novaku prija Tokio, nova pobeda, četvrtfinale!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.10.2019.
11:08
Izvor: Sportske.net

Sve polako dolazi na svoje mestu u finišu tekuće sezone.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Ono što će se dešavati u Tokiju sledeće godine biće mnogo važnije i za Novaka i za naš sport generalno, ali nije loše napraviti lepu uvertiru za Olimpijske igre već sada, tokom aktuelnog teniskog turnira u glavnom gradu Japana.

Prvi teniser sveta se danas plasirao u četvrtfinale ovog turnira, pobedom nad domaćim predstavnikom Go Soedom u dva seta, rezultatom 6:3 i 7:5, a u borbi za plasman u polufinale igraće sa boljim iz duela između Francuza Luke Puja i Japanca Nišioke.

Tokom prvog seta nije bilo neizvesnosti, Đoković je u potpunosti kontrolisao meč. U trećem gemu je napravio prvi brejk, održavao prednost, a onda u finišu seta osvojio još jedan gem na servis rivala, za konačnih 6:3.

U drugom setu, Japanac, inače 133. na ATP listi, pruža znatno jači otpor i nije se predavao bukvalno do poslednjeg poena.

Na brejk se čekalo do osmog gema, kada je Đoković poveo sa 5:3, ali nije uspeo da već u narednom gemu završi posao. Uporni Japanac je vratio brejk, ostao u igri, a onda u sledećem gemu je spašavao Novakove meč lopte, održavao neizvesnost i - izjednačio na 5:5!

Ali, više od toga nije mogao, Đoković ekspresno dobija naredna dva gema, za konačnih 7:5 i plasman u četvrtfinale posle jednog sata i 36 minuta borbe.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke