Novakova potresna ispovest: "Sedeo sam na podu, plakao i pitao sebe da li je sve ovo vredno..."

Autor: Ivan Cvetković
petak 19.10.2018.
15:35
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser o najtežim danima u profesionalnoj karijeri.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Novak Đoković na završnom mastersu u Londonu od 11. do 18. novembra ima priliku se osvajanjem prestižnog turnira vrati na prvo mesto ATP liste prvi put posle oktobra 2016. godine.

Da je povratak bio težak i trnovit potvrdio je u intervju sa Luisom Hausem, poznatim sportskim piscem i podkasterom.

"Došlo je do mentalnog pada u jednom momenu karijere, plakao sam misleći ‘ne znam da li je ovo vredno svega, ne znam da li treba da nastavim’. Sećam se da sam sedeo na podu i ljudi oko mene su bili složni da treba da uzmem vremena koliko god, da udahne vazduh i probam da se smirim, pa da se osvrnem polako na sve što sam uradio do sada", opisao je Novak svoja razmišljanja u ovom kriznom period.

U prevazilaženju mentalnog pada morao je da seti onoga što je pronašao u tenisu i šta mu je tenis sve doneo.

"Zašto sam počeo da se bavim ovim sportom, cela priča oko njega. Zašto ga volim? Da li zaista želim i volim da držim reket u ruci? I onda sam shvatio 'pa da, zaista volim reket u ruci, bilo da je na centralnom terenu grend slem turnira, ili neki običan javni teren – i dalje volim samu igru'. Nakon tog trenutka nikada se nisam okrenuo nazad", objasnio je Novak šta mu je vratilo strast i volju za vrhunskim tenisom.
Svi vrhunski sportisti imaju periode sumnji u sebe, ali pravi šampioni se uvek vraćaju jači iz tih mračnih trenutaka.

Sada sledi Londom i nadamo se povratak na zasluženo prvo mesto ATP liste koje Novak Đoković svakako zaslužuje.

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Friday, 19.10.2018
15:52

Jedna od stvari koja me strasno nervira kod njega...svako malo, po jedna slicna izjava. Ranije je to bilo cesto pominjanje rata, a sad evo ova kriza. Nisi jedini koji je prosao krizu kroz karijeru, uspio si da se vratis, i svaka cast za to. Napravio si strasne rezultate u karijeri, tako da ne moras da dajes ovakve izjave non stop da bi ih jos vise uzdigao.

avatar
Žarko Petrović
Friday, 19.10.2018
18:38

Njegova izjava moze da se shvati na vise nacina. Ali ja mislim da svakako svi sportisti trebaju da daju ovakve izjave, jer su oni idoli deci, a svako dete treba da zna da i neko ko je najveci moze da padne u depresiju. To se svima desava, i meni se jednom desilo. I tad ne razmisljas normalno, a ovakve izjave znaju da pomognu