Novakov sledeći rival preživeo teške optužbe, iz svega je izašao mnogo jači!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.06.2018.
13:09
Izvor: Sportske.net

Ove sezone igra svoj najbolji tenis u karijeri.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Iako su se mnogi od nas juče obradovali saznanjem da će Novak Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Italijana Marka Čekinata, a ne protiv neugodnog Belgijanca Davida Gofana, Novakov naredni rival nije za potcenjivanje.

Njemu ovo jeste najbolji rezultat karijere na Gren Slemovima, nikada nije stigao ni blizu kao ove godine na Rolan Garosu, ali možda bi sve bilo drugačije da pre par godina nije doživeo teške optužbe na svoj račun.

Naime, njega je 2015. godine Teniska federacija Italije proglasila krivim za nameštanje mečeva i ilegalno klađenje na čelindžeru u Maroku, zbog čega je suspendovan na 18 meseci, uz novčanu kaznu od 40.000 evra.

Bio je to težak udarac za njega, imao je tada samo 23 godine, ali nije odustajao. Žalio se na ovu odluku, a onda su optužbe počele da se povlače.

Prvo je Nezavisni sud smanjio suspenziju na 12 meseci, da bi zatim reagovao Olimpijski komitet Italije i odluku o suspenziji potpuno poništio zbog nedovoljno dokaza.

Od tada je počeo polako da popravlja plasman na ATP listi, igrajući na brojnim čelindžerima, da bi ovog proleća izborio učešće na Rolan Garosu i pokazao da uopšte tu nije ''zalutao''.

Najteži posao imao je u prvom kolu sa Rumunom Ćopilom, koga je savladao sa 3:2, potom je sa 3:0 počistio Argentinca Trunđelitija, pa sa 3:1 eliminisao 10. nosioca, Španca Pabla Karenjo-Bustu, a istim rezultatom savladao je još jednog favorita, Belgijanca Davida Gofana.

Na Rolan Garos je došao kao 72. igrač na ATP listi i jasno je da ga bez obzira na rezultat četvrtfinala sa Đokovićem, očekuje veliki skok na ovoj listi.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke