Novak za Federera sačuvao ono najbolje!

Autor: Beta Beta
nedelja 17.05.2015.
20:14
Izvor: Beta

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je u današnjem finalnom meču protiv Švajcarca Rodžera Federera odigrao najbolji meč na turniru u Rimu i da je ova godina možda najuspešnija u njegovoj karijeri.

Beta/AP Photo/Riccardo De Luca
Beta/AP Photo/Riccardo De Luca

Povezane vesti

Đoković je danas pobedio drugog igrača sveta Federera sa 6:4, 6:3 i četvrti put u karijeri osvojio Masters u Rimu. To je njegova 53. titula u karijeri, a peta u sezoni. Ove sezone osvojio je Australijan Open i Masterse u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu.

Srpski teniser je tako osvojio i 24. titulu na turnirima iz Masters serije. U tom segmentu bolji od njega je još samo Španac Rafael Nadal, koji je osvojio 27 Masters turnira.

"Ovo je bila moja najbolja partija ove nedelje na turniru i to na ovako važnom meču, protiv najjačeg rivala kakav je Federer. Ovo je jedan od omiljenih turnira i možda moja najuspešnija godina, možda bolja i od 2011.", rekao je Đoković na italijanskom jeziku po dobijanju trofeja.

Đoković je danas ostvario 22. uzastopnu pobedu, a poslednji poraz pretrpeo je od Federera, 28. februara u finalu turnira u Dubaiju.

"Nadam se da ću tako nastaviti i na Rolan Garosu i ostalim turnirima. Drago mi je što nastavljam da igram u jakom ritmu i što imam samopouzdanja, želim da to potraje", dodao je prvi teniser sveta.

Federer je igrao u četvrtom finalu u Rimu i četvrti put je poražen. Turnir u Rimu je jedini od većih koje 34-godišnji Švajcarac nije osvojio.

"Neki igrači bi bili srećni da dođem za 10 godina, lako bi me pobedili", rekao je Federer kroz osmeh.

"Za obojicu je bila naporna polusezona. Na ovom turniru sam odlično igrao, ali bio je neko ko je bio jači, Đoković je igrao suviše dobro i čestitam mu. Hvala navijačima na podršci, vidimo se sledeće godine", dodao je Federer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boris Nedeljkovic
Monday, 18.05.2015
03:46

kao prvo sad se cekaju reakcije malogradjana.....da pljunu federera zbog neke izjave koju ce neka od novina sutra izbaciti iz veoma pouzdanih izvora.....mala ispravka za sportske net....federer je odbio da dodje za 10 godina jer kako kaze tad bi ga lagano pobedili svi...da je i ovo dosta....a pocasni poziv je predlozio onaj matori italijan...kad god bude resio federer da se povuce.....dobice pocasnu pozivnicu da bar jos jednom svi uzivaju....eto toliko

avatar
O\'Sullivan147
Monday, 18.05.2015
00:43

Jedna ispravka...Fedex nije osvojio ni Monte Karlo nikad. Gazi Noleeee

avatar
selonabar
Sunday, 17.05.2015
21:10

Sad ce federera staviti u oglas,rastavljeni federer na delove cena po dogovoru

avatar
Red forever
Sunday, 17.05.2015
20:41

Novaku veliko hvala za sve trenutke radosti koje donosi svom namučenom narodu. Milina ga je gledati kako sa ponosom nosi boje naše Srbije. Tih par sati njegovih mečeva je par sati uživanja za sve nas koji ga bodrimo kraj malih ekrana.

avatar
Sunday, 17.05.2015
20:36

Cuvao se za finale, a onda dokusurio Federera :D