Novak: "Verdasko može svakog da pobedi na šljaci"

Autor: Beta Beta
petak 01.06.2018.
21:05
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Djoković rekao je da je današnji meč protiv Roberta Bautiste Aguta na Rolan Garosu bio dobar test za njega i dodao da je zadovoljan što je uspeo da prebrodi takav izazov.

Epa/Claudio Onorati
Epa/Claudio Onorati

Povezane vesti

"Zadovoljan sam što sam uspeo da prebrodim ovakav izazov danas, jer je bilo vrlo nezgodno igrati protiv igrača koji ne promašuje mnogo i u uslovima koji su dosta teški. U odredjenim trenucima meča je bilo kao igranje u blatu, dosta nisko su odskakale loptice, što je njemu odgovaralo, on igra poprilično ravno", rekao je Đoković novinarima posle meča.

Novak se danas plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske pošto je pobedio Bautistu Aguta sa 6:4, 6:7(6), 7:6(4) i 6:2.

"Dobro je imati ovakav meč, ovakav test, i drago mi je što sam uspeo da završim ovaj meč. U trećem setu je vrlo lako moglo da ode na njegovu stranu, dok je četvrti bio najbolji na ovom turniru. Ne osećam se previše umorno, idemo dalje", rekao je Djoković.

Srpski teniser je u drugom setu polomio reket.

"Emocije su tu, bile su izražene, i na pozitivan i na negativan način, što je normalno kada igrate na ovom nivou. Nisam ponosan i srećan kada polomim reket, ali dešava se i to je sve sastavni deo sporta", rekao je on.

Naredni protivnik Djokovića biće Španac Fernando Verdasko.

"Nisam igrao dugo sa njim, tako da će biti zanimljiv meč. On je uvek nezgodan protivnik, jer ima kompletnu igru. Kada je psihički čvrst i prisutan i fizički spreman, on može da pobedi svakog tenisera, pogotovo na ovoj podlozi", rekao je Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke