Novak se vraćao iz mrtvih, ali ne vredi, Austrijanac u finalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 08.06.2019.
16:03
Izvor: Sportske.net

Sjajni Dominik Tim igraće u finalu Rolan Garosa.

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Povezane vesti

Meč koji je počeo juče i koji je počeo u nehumanim uslovima za oba tenisera završio se danas. Rolan Garos ima i drugog finalistu, a to je Dominik Tim   koji je savladao Novaka Đokovića  sa 3:2 u setovima, 6:2, 3:6, 7:5, 5:7 i 7:5.

Počelo je sjajno po Dominika Tima koji je odmah iskoristio svoju prvu brejk loptu u prvom setu, a vremenski uslovi nisu išli na ruku našem teniseru. Loptica je nezgodno odskakala, jedan problem je stizao drugi, a kao još jedan problem stvorila se kiša. Vetar je takođe smetao prilikom servisa, a Tim je bio zadovoljniji time, vrlo brzo je stigao do osvajanja prvog seta od 6:2.

Česti prekidi su smetali Novaku, spasio je srpski teniser dve brejk lopte početkom drugog seta, napravio prvi brejk u meču za 5:3 i konačno došao, koliko-toliko, do svoje igre.

Osvojio je set, vratio se u igru, a onda je početkom trećeg seta usledio prekid.

Ipak, prekid je usledio u lošem trenutku, Tim je napravio brejk, a meč koji se nastavio danas je bio sa daleko boljim uslovima, dovoljno da Novak vrati brejk i da set uvede u neizvesnost.

Nije vredelo, drugi servis je bio očajan, Austrijanac je koristio svaku šansu da ugrozi Srbina pa je iskoristio četvrtu set loptu na servis Novaka Đokovića za konačnih 7:5 u trećem setu.

Novak se po ko zna koji put vratio u meč, nakon serije brejkova na početku četvrtog seta, srpski teniser je uspeo da povede sa 4:2, ali ne zadugo. Dugi poeni su uglavnom pripadali Dominiku Timu, ubrzo je Novak servirao sa ostanak u meču i verovali ili ne, ponovo se vratio. Ne samo to, uspeo je da napravi brejk koji je bio dovoljan za osvajanje seta, 7:5 u ovom slučaju za Novaka i otišlo se u odlučujući set!

Vremenski uslovi su se ponovo pogoršali u Parizu, Tim je stigao do brejka, poveo sa 4:1, Novak se susreo sa novom brejk-loptom koja je praktično bila i meč-lopta, ali je uspeo da je spasi kada je meč prekinut zbog kiše.

kisa rolan garos

Nastavak je obeležila katastrofalna greška glavnog sudije zbog koje je Novak prekinuo poen, ali i kada je sudija sišao sa stolice, pokazao je da je lopta dobra, pa je Tim dobio poen. "Oko sokolovo" je pokazalo da je Novak bio u pravu i da je loptica bila van terena, pa je poen trebalo da pripadne Novaku.

Nije to smetalo Novaku, izborio se sa tom drugom brejk-loptom, osvojio gem, a u narednom igra izuzetno agresivno, izlazi na mrežu u skoro svakom poenu, briljirao je i napravio brejk nakon greške Tima koji je poslao lopticu u aut kada je pokušao lob.

Neshvatljive greške i to četiri uzastopne u narednom gemu su koštale skupo Novaka Đokovića, Dominik Tim je servirao za plasman u finale, imao je dve meč-lopte, ali se uplašio pobede. Počeo je da greši, da igra kao amater, slao je lopte u aut i mrežu, Novak je vratio brejk!

Mali problemi u sledećem, na 30:30 odigran je fantastičan poen koji je pripao Novaku, ubezo je bilo 5:5. Usledila je drama.

Novak je na svoj servis morao da spašava treću meč loptu, ali nije uspeo, Dominik Tim je u finalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Saturday, 08.06.2019
22:13

Ahahahah buši ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi ahahahha busi

avatar
Comy
Saturday, 08.06.2019
20:34

Steta. Al ovaj sudac ocito namjerno stetio Noletu a sa time ga i psihicki unistio.Nadal ce ovog otrest, jedino bi ga Novak mogao dobiti u finalu.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 08.06.2019
19:09

Штета, али шта се може...Идемо даље, Вимблдон чека на Новака...

avatar
Mani2
Saturday, 08.06.2019
16:39

Steta, msm da mu je sada kisa smetala