Novak se priseća poraza od Nišikorija: "Izgubio sam najvažniji meč u 2014. godini od njega"

Autor: Beta Beta
četvrtak 06.09.2018.
13:11
Izvor: Beta

Novak ima još dve prepreke do trofeja. Prva je Japanac.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da očekuje težak meč protiv Japanca Keija Nišikorija u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD.

"Nišikori ima jedan od najboljih dvoručnih bekenda i dobar rad nogu. Možda nije najbrži, ali je definitvno jedan od najbržih igrača na turniru. Poznat je kao vrlo disciplinovan i talentovan igrač. Očekujem vrlo težak meč protiv njega", rekao je Đoković.

Polufinalni meč Ju Es Opena biće 17. medjusobni duel dvojice tenisera, a Djoković ima pozitivan skor 14:2.

"Više puta smo igrali na različitim turnirima. Izgubio sam verovatno najvažniji meč u 2014. godini od njega, upravo u polufinalu Ju Es Opena. Igrali smo i mečeve u kojima sam pobeđivao u dva seta, ali i one koje je odlučivao samo jedan poen. Nedavno smo igrali u četvrtfinalu Vimbldona. To je bio težak meč i vrlo teška prva dva seta. Tek posle gubitka seta uspeo sam da podignem svoju igru", rekao je srpski teniser.

Na putu do polufinala Đoković je pobedio Australijanca Džona Milmana sa 3:0, dok je Nišikori bio bolji od Hrvata Marina Čilića sa 3:2.

"Imao je težak meč protiv Čilića i uspeo je da izvuče pobedu, to je bilo vrlo impresivno", kazao je Đoković.

U drugom polufinalu poslednjeg grend slem turnira u sezoni sastaće se branilac trofeja Španac Rafael Nadal i Argentinac Huan Martin del Potro.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke