Novak se pohvalio susretom sa teniskim ocem

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.09.2018.
12:21
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković susreo se u subotu sa svojim mentorom i "teniskim ocem".

Epa/Jason Szenes
Epa/Jason Szenes

Povezane vesti

Najbolji srpski sportista priprema se u Beogradu za Masters u Šangaju koji startuje naredne nedelje.

Tokom jučerašnjeg treninga na terenima koji se nalaze na Dorćolu Nole je imao priliku da se sretne da svojim "teniskim ocem" Nikolom Pilićem.

Tim povodom Đoković je na svom Fejsbuk profilu napisao tekst koji je posvećen Nikoli Piliću.

"Šjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovek koji je nesebično delio svo znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom. Preljubazna Nikijeva žena Mija i Niki su me primili oberučke u svoju tenisku akademiju u Nemačkoj i odnosili se prema meni kao prema svom detetu. Moji roditelji i nas tri brata ćemo uvek to pamtiti. Nikijeva strast prema tenisu je izvanredna i inspiriše", napisao je Novak Đoković.

Nikola Pilić je početkom prošle decenije primio Novaka Đokovića u tenisku akademiju koja se nalazi u blizini Minhena i tamo spremao srpskog asa za prve izazove.

"On uskoro puni 80 godina a provodi skoro svakog dana po 4 sata na terenu. Teren je njegov dom. Imao sam veliku sreću da mi Niki bude mentor. Naučio sam od njega kako jednostavan ali vrlo predan pristup tenisu daje rezultate. Usađena mi je ogromna disciplina od mojih roditelja, preko Jelena Genčić pa sve do Nikija kao osnova za sve moje poduhvate. Niki je jedini trener u istoriji tenisa koji je osvojio 5 Dejvis Kupova za 3 različite nacije (Nemačka, Hrvatska, Srbija)", dodao je Đoković u svom tekstu.

Za kraj, Nole je još jednom izrazio zahvalnost Nikoli Piliću.

"Imao je jednu od najboljih teniskih akademija u Evropi u kojoj su stasavali velikani poput Bekera, Štiha, Ivaniševića.. Pa dobro, i ja sam tu bio. Večno sam zahvalan Miji i Nikiju na svemu što su uradili za mene i moju familiju", zaključio je Đoković.

Srpski teniser pripremao se u Pilićevoj akademiji u Nemačkoj pre nego što je uzeo učešće na čelendžerima i fjučersima. Istorija je ispisana 2006. godine u Amersfortu gde je Nole osvojio prvi trofej na ATP turu, a sve nakon toga je dobro poznata priča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke