Novak se oglasio nakon US Opena: "Neverovatno ne postoji"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 13. septembar 2018.

  • 11:48

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Najbolji srpski teniser odlučio je da se obrati svojim navijačima i da još jednom progovori kako se posle svih nedaća vratio na staze uspeha.

Novak se oglasio nakon US Opena:
Foto: Epa/Justin Lane
Treći teniser sveta ponovo je tamo gde pripada. Nakon svih problema sa kojima se susretao tokom prošle sezone Novak Đoković je ponovo počeo da igra na prepoznatljivom nivou i da osvaja trofeje.

Dve Grend slem titule i Masters u Sinsinatiju potvrda su da su mnogi rano otpisali Đokovića, a svakako da najviše boli to što je deo naroda u Srbiji izgubio veru u najboljeg sportistu u našoj istoriji.

Nakon uspeha koji je ostvario na US Openu Novak Đoković je odlučio da se obrati svojim navijačima i da im otkrije kako je uspeo da prevaziđe najteže trenutke u karijeri.

"Pre nego što podelim sa vama najdublje misli, želim da vam se zahvalim na ljubavi i podršci u teškim trenucima, ali i tokom ovih dobrih. To mi znači mnogo jer znam da nije bilo lako držati se uz mene kada stvari nisu bile jasne. Hvala vam!

Neverovatno je najčešći način objašnjavanja izutetnog uspeha. Za mene taj izraz negira najsnažnije emocije koje mogu imati – veru. Sve ovo vreme, vera je ono što me guralo kroz teške trenutke, bol, nesigurnost.

Bio sam zaglavljen u nekoj tački i preplavljen mnoštvom informacija. A rezultata nije bilo. Svi su nudili svoje mišljenje i savet šta da radim i šta mi se dešava, a ne mogu da kažem da ih nisam čuo.

Jesam. Povremeno sam bio zbunjen. Ali jedna me stvar držala, terala da idem dalje, vera u sebe, svoje sposobnosti, veštine, talenat i otpornost. Verovanje da sam stvoren za ovo.

Najveća pouka iz ovih proteklih meseci je da neverovatno ne postoji. Granice ne postoje. Kada to shvatiš, možeš da uspeš u životu. Kada pokažete svoju hrabrost, samopouzdanje i veru, već ste pobednik bez obzira na rezultat.

Vaš karakter prevladava i gradite svoje navike i vaše navike vas dovode korak bliže vašim ciljevima. Dakle, dragi prijatelji, prihvatite nevolje i verujte u snagu vere. Može vas odvesti bilo gde.

Volim vas sve. Idemoooo
", napisao je Nole.

Verujemo da će Novak do kraja godine uspeti da osvoji još neki trofej, a mora se reći i to da posle svega viđenog mnogi sa nestrpljenjem iščekuju sledeću sezonu.

View this post on Instagram

Before I share with you my deepest thoughts, I wanted to THANK YOU for your love and support during the hard times, and also during these good times. It means the world to me and I know it wasn’t easy to stick around when things were uncertain. So thank you! _ UnBELIEVEable is usually the most common way to explain extraordinary success.. To me, that expression negates the most powerful emotion that one can have - BELIEF. All this time, belief is what pushed me through moments of doubt, pain, uncertainty. I was stuck at some point and overwhelmed by a plethora of information. And the results were not showing. Everybody offered their opinions and advice on what to do and what was happening to me, and I can’t say I didn’t hear any of it. I did. I got confused at times. But there was one thing that kept me up, kept me going: Belief in myself, my abilities, my skills and talent, and my resilience. Belief that I am meant to do this. _ The biggest takeaway from these fantastic past few months is that UNBELIEVABLE doesn’t exist. Limits do not exist. When you see it in your mind, you can achieve it in life. When you show up with your courage, confidence and belief, you are already a winner despite the actual result. Your character prevails and you build your habits and your habits bring you one step closer to your goals. So my friends, embrace adversity and trust in the power of belief.. it can take you anywhere 💪 Love to all. Idemooo #USOpen

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari