Novak se najviše obogatio od tenisa, evo zašto je Federer ipak mnogo daleko!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 10.09.2018.
19:19
Izvor: Sportske.net

Sada je sve jasno.

Beta/AP Photo/Adam Hunger
Beta/AP Photo/Adam Hunger

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković nastavio je da niže trijumfe osvajanje US Opena.

On je u finalu savladao Huana Martina Del Potra i tako postao teniser sa najvećom zaradom ako se računaju samo teniski turniri.

Kada su prihodi van takmičarskog tenisa u pitanju, Novak nije ni blizu ROdžera Federera koji je postao globalni brend.

Urednik Forbsa Kurt Badenhausen otkriva zašto je to tako.

"Njegova zemlja porekla svakako ima veliki uticaj jer Novak u njoj neće dobiti velike ugovore. Rodžer ima mnogo globalnih brendova uz svoje ime i veliki broj ugovora sa švajcarskim kompanija. Tu opciju Đoković nema u Srbiji," prenosi Sport Klub.

"Za razliku od Federera, Novak je morao da luta od jednog proizvođača opreme do drugog. Takođe, Federer ima mnoge ugovore potpisane na deset i više godina. Očigledno je da se on smatra najboljim igračem tenisa svih vremena."

Kompani Najki ima dugu istoriju brendiranja vrhunskih sportista.

"Oni su to učinili sa Lebronom Džejmsom, Tajgerom Vudsom, Majklom Džordanom i sa teniserom Džonom Mekinroom, koji nije bio najuspešniji u svojoj generaciji, ali je bio najveći igrač svoje generacije zbog načina na koji ga je Najki brendirao kao lošeg momka svetskog tenisa. Najki je uvek gurao Federera kao grandioznog šampiona u ovom sportu. Đoković nije imao tu podršku," zaključio je Badenhausen.

Federer je 15. najbogatiji sportista sveta, a nedavno je potpisao dugoročni ugovor sa Uniklom vredan čak 300 miliona dolara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Monday, 10.09.2018
19:32

Isto tako je ocigledno i ko je najbolji svih vremena. Djokovic je teniski Dzordan, Borg je Brajant, Federer i Nadal su mozda Medzik i Dzejms, Sampras je Karim.