Novak samokritičan, ovo su uzroci još jedne rane eliminacije

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.03.2019.
09:17
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta bio je samokritičan nakon ispadanja u osmini finala Mastersa u Majamiju.

Epa/Rhona Wise
Epa/Rhona Wise

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je prethodne večeri u osmini finala Mastersa u Majamiju. Njega je posle preokreta savladao Roberto Bautista Agut rezultatom 2:1 (1:6, 7:5, 6:3).

Rana eliminacija u Majamiju nadovezala se na loše izdanje u Indijan Velsu.

"Nije prvi put da ispadam u ranoj fazi oba turnira. Dešavalo mi se to i prethodnih godina, tako da bi definitivno trebalo da razmislim kako da se pripremim za Indijan Vels i Majami naredne godine", rekao je Đoković.

Još jednom je srpski teniser ocenio da su stvari koje je radio van terena uticale na njegove igre.

"Jednostavno sam imao previše obaveza van terena. Pretpostavljam da je to uticalo na ono što se dešavalo na terenu. Nisam se osećao najbolje, ni u Indijan Velsu, ni ovde. Nije dobar osećaj, ali tako se uči kroz život", dodao je Novak.

Bautista Agut je do preokreta stigao posle prekida meča zbog kiše, a Đoković tvrdi da nema opravdanja i da je propustio previše prilika.

"On je solidan igrač. Čestitam mu na velikom preokretu. Ali ovakve mečeve ne bih smeo da gubim. Previše prilika... Jednostavno, previše propuštenih prilika. Ovakve stvari se dešavaju kada ih ne iskoristite na vreme", istakao je srpski teniser.

Uprkos slabom učinku na prva dva Mastersa u sezoni, Novak Đoković će zadržati prvo mesto na ATP rang listi jer je prošle godine u Indijan Velsu i Majamiju ispao na startu.

Srbin se okreće seriji turnira na šljaci koje će igrati u Evropi.

"Odrastao sam na šljaci, tako da volim da igram na njoj. Videćemo, definitivno ću morati da igram bolje nego na prethodna dva turnira", zaključio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke