Novak preskočio i Nišikorija, sad sledi poslastica!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.07.2018.
16:47
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser nastavlja sa pobedama na Vimbldonu, Japanac savladan za plasman u polufinale.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je danas savladao Keija Nišikorija sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

Novak je dobro ušao u meč, već u četvrtom gemu napravio je prvi brejk, poveo sa 3:1, ali je Nišikori već u narednom tu prednost našeg tenisera anulirao i potom izjednačio na 3:3.

Ovo Đokovića nije poremetilo, u osmom gemu još jednom osvaja gem na servis rivala i potom bez problema privodi posao kraju.

Na početku drugog seta imao je dve sjajne prilike da stekne veliku prednost. Ali, propustio je brejk loptu u prvom, a onda i još tri u trećem gemu, što ga je svakako uzdrmalo i umesto ubedljive prednosti za Đokovića, Nišikori je poveo sa 4:1 i tu prednost je uspeo da održi do kraja seta.

U trećem se ravnopravna borba vodila u prvih pet gemova, a onda Đoković ''dodaje gas'', dobija tri vezana gema, uz dva brejka i ponovo dolazi u vođstvo u setovima.

Četvrti set počeo je Nišikorijevim brejkom, ali mu to nije mnogo pomoglo. Novak potom ulazi u novu seriju, odlučujuću u ovom meču. Dobio je četiri uzastopa gema i stigao na prag pobede.

Japanac je potom smanjio na 4:2, a u sedmom gemu glavni sudija je opomenom prilično iznervirao Đokovića, toliko da je na kraju gema Novak zamahnuo kao da će ga gađati lopticom.

Ni ovo ga nije poremetilo, bez problema je priveo meč kraju i sada čeka boljeg iz duela Del Potro - Nadal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Wednesday, 11.07.2018
17:32

Bravo Nole. Konacno polufinale nekog gren slema sto je napredak ako cemo realno. Bice tesko protiv Nadala verovatno ali ono sto raduje je boljitak u igri.

avatar
NS SHADOW
Wednesday, 11.07.2018
16:48

Sve preko toga je ogroman uspeh za Noleta, ali, nemoguce mu je srednje ime.

avatar
Čika Marko
Wednesday, 11.07.2018
21:49

Nije ni tebi lako

avatar
NS SHADOW
Thursday, 12.07.2018
12:43

Finale najveceg GS nije ogroman uspeh u ovim okolnostima cak i za jednog Djokovica? Ju, izvini.