Novak pred izazovom - Kako nadmašiti sebe?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 04.01.2016.
12:31
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje novu sezonu na turniru u Dohi, duelom sa Nemcem Dastinom Braunom.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Prethodna 2015. godina obeležena je nestvarnim uspesima koje je na teniskim terenima nizao Novak Đoković. Srbin je poneo lovorike ali je u isto vreme podigao lestvicu na viši nivo i sada će morati da nadmaši samog sebe.

Nova sezona za Novaka Đokovića počinje na ATP turniru u Dohi, takmičenju koje Srbin nije osvojio u 2015. godini, a ujedno je na njemu ostvario najlošiji plasman u minuloj sezoni.

Najbolji teniser sveta u Dohi će braniti svega 45 ATP bodova koje je dobio za plasman u četvrtfinale gde ga je prošlog januara eliminisao Hrvat Ivo Karlović.

Nakon neočekivane eliminacije u četvrtfinalu turnira u Dohi Novak Đoković je počeo da piše istoriju pa će tokom predstojeće sezone imati težak zadatak da odbrani sve one silne trofeje i ATP bodove osvajane na turnirima širom sveta.

Prioriteti Novaka Đokovića u predstojećoj sezoni biće Grend Slem turniri, s tim što će Rolan Garos biti na vrhu liste zbog činjenice da ga još uvek nije osvojio.

Tu su i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ali i Masters u Sinsinatiju koji je takođe jedini preostali na kojem Novak Đoković nije osvojio trofej.

Prvi meč u novoj sezoni Novak Đoković će odigrati protiv Nemca Dastina Brauna od 15.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke