Novak "precrtao" Peking - Naredna stanica je Šangaj

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.09.2018.
10:34
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser počeo je sa pripremama za Masters u Šangaju i definitivno odlučio da neće nastupiti na turniru u Pekingu.

Epa/Justin Lane
Epa/Justin Lane

Povezane vesti

Treći "reket" sveta vratio se u srpsku prestonicu nakon odrađnog posla na "Lejver kupu" i počeo sa pripremama za nastavak sezone.

Novak Đoković je u četvrtak radio sa svojim stručnim štabom i sparing partnerom Danilom Petrovićem na terenima kraj Dunava i tako potvrdio da ne planira da nastupi na turniru u Pekingu.

Činjenica je da bi Novak u slučaju osvajanja turnira u Pekingu i Mastersa u Šangaju imao otvoren put ka prvom mestu na ATP rang listi, ali je naš najbolji teniser odlučio da sluša svoje telo.

Đoković je iz ranijih iskustava naučio da nema razloga da se forsira i da povratak na prvo mesto ATP rang liste svakako ne treba da mu bude u vrhu liste prioriteta.

Kako sledeći turnir na kojem će Novak uzeti učešće počinje za desetak dana, jasno je da će naš teniser imati dovoljno vremena da svoje telo pripremi za napore koji ga očekuju do kraja takmičarske sezone.

Ukoliko sve bude išlo po planu, Novaka Đokovića ćemo gledati na Mastersima u Šangaju i Parizu, ali i na finalnom ATP turniru u Londonu koji je na programu od 11. do 18. novembra.

Masters u Šangaju igra se od 7. do 14. oktobra, a Novak Đoković ni na jednom od turnira koji su na programu do kraja godine neće braniti bodove. Pomenuti turnir Đoković je osvajao tri puta, a poslednji put pre tri godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 28.09.2018
12:03

Ovim potezom ce tesko doci do prvog mjesta na kraju godine.Al mozda je i bolje ovako.