Novak otkrio sa čime se još borio tokom meča sa Nadalom

Autor: Beta Beta
subota 19.05.2018.
19:44
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan svojom igrom na turniru u Rimu i pored današnjeg poraza u polufinalu od Španca Rafaela Nadala.

Epa/Ettore Ferrari
Epa/Ettore Ferrari

Povezane vesti

Đoković je izgubio od Nadala sa 6:7, 3:6, u njihovom 51. medjusobnom meču, a prvom posle više od godinu dana.

"Meč je bio zaista kvalitetan. Uživao sam", rekao je Đoković posle meča.

Posle izgubljenog prvog seta u tajbrejku Đoković je vikao i gledao u pravcu svoje lože, verovatno zbog neslaganja oko taktike, a zatim je isto uradio i kod naredne promene strana.

Đoković je rekao da je kod 3:3 u tajbrejku morao da se bori i sa vetrom, "što je velika razlika kada igrate protiv Nadala".

"To su detalji u tenisu koje znaju samo igrači i ljudi koji su na terenu", naveo je on.

Đoković je ocenio da je danas odigrao najbolji meč u ovoj godini.

"Odigrao sam četiri meča i uoči dolaska na turnir nisam ništa očekivao. Zadovoljan sam kako sam igrao u poslednja tri dana, veoma zadovoljan i nadam se da ću na Rolan Garosu tako nastaviti", rekao je Đoković.

Nadal je ostvario 25. pobedu u 51. duelu protiv Đokovića, a u sutrašnjem finalu igraće protiv pobednika duela branioca titule Nemca Aleksandra Zvereva i Marina Čilića iz Hrvatske.

U slučaju da Nadal osvoji rekordnu osmu titulu u Rimu, preuzeće prvo mesto na ATP listi od Švajcarca Rodžera Federera, koji je odlučio da propusti celu sezonu na šljaci kako bi se što bolje pripremio za Vimbldon.

"Ovo je bila teška bitka, dobar nivo tenisa, kombinacija dobre taktike i sjajnih udaraca sa obe strane", rekao je Nadal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke