Novak oprezan, evo zbog čega je Ramos nezgodan

Autor: Beta Beta
četvrtak 06.04.2017.
15:36
Izvor: Beta

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da se selekcija Španije ne sme potceniti, iako je u Beograd na duel četvrtfinala Dejvis kupa doputovala bez dvojice najboljih

Teniski Savez Srbije/Neda Miletic
Teniski Savez Srbije/Neda Miletic

Povezane vesti

Srbija će od 7. do 9. aprila u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekati Španiji u četvrtfinalu Dejvis kupa.

"Možda nekom deluje da su u Beograd doputovali s trećim timom. Ne treba ih potceniti. (Pablo Karenjo) Busta je u Top 20, (Albert Ramos) Vinjolas je odmah iza njega, a tu je i Mark Lopes koji je osvojio mnogo titula, a i prošle godine je osvojio medalju u dublu na Olimpijskim igrama", rekao je Djoković novinarima u Beogradu.

"Imaju dosta izbora i mogućnosti i to što Nadal i Agut nisu došli ne znači ništa. Nadal je sinonim za tenis u Španiji i uopšte u svetu. On nije došao ove nedelje, to ne znači da su potpuno drugačija reprezentacija", rekao je Djoković.

Duel Srbije i Španije počeće mečom Đoković-Vinjolas.

"Ramos je levoruk teniser, a takvih nema mnogo na ATP turu. Nezgodni su zbog drugačijih uglova igre i taktičkog pristupa. Imamo jednog sparing partnera koji je levoruk... Potrebno je dan-dva da se uhodaš", rekao je Đoković.

On je dodao da je bitno da sutrašnji duel s Vinjolasom počne na "dobar način".

"Bitno je da dobro udjem u meč. Nadam se da će se publika pojaviti u velikom broju i da će ispuniti Pionir, jer je bitno da napravimo atmosferu kakva dolikuje ovakvom dogadjaju", rekao je on.Djoković je rekao je da je prethodnih dana trenirao "punim kapacitetom i punom snagom", sa željom da podigne formu.

U drugom meču prvog dana takmičenja igraće Viktor Troicki i Pablo Karenjo Busta.

"Definitivno odličan igrač, zaslužio je da bude u Top 20. Sjajno je počeo sezonu i sada ima najbolji renking u karijeri. Definitivno je u formi. Nismo igrali do sada, ali sam ga gledao protiv Ducija (Dušana Lajovića) i protiv Janka (Tipsarevića) na Ju-es openu", rekao je Troicki.

"Igra čist tenis, znam šta da očekujem. Nije tipičan Španac, preferira brzu podlogu. Nadam se da ću dobro ući u meč. Osećam se dobro i znam da će sve zavisti od mene. Uz pomoć publike mislim da mogu da pobedim", dodao je on.

Selektor reprezentacije, Nenad Zimonjić izrazio je nadu da će Srbija izboriti plasman u polufinale Dejvis kupa.

"Naša prednost je to što možda nemaju toliko iskustva u igri za reprezentaciju. Teško je doći u priliku da igraju za reprezentaciju. Treba napomenuti da su njihovi igrači po rezultatima ove godine, drugi i četvrti igrač Španije. Dakle jak su tim, ali se nadam da ćemo proći u polufinale", rekao je Zimonjić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke