Novak opet na udaru kritika: ''Neće mu ovo proći!''

Autor: Darko Mitrović
petak 20.11.2020.
13:53
Izvor: Sportske.net

Šta god da izjavi, uvek se nađe neko ko će da ga kritikuje.

Beta/John Walton/PA via AP
Beta/John Walton/PA via AP

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta danas od 15 časova igra sa Aleksandrom Zverevim u borbi za plasman u polufinale Završnog turnira Master serije u Londonu.

Ipak, prethodnih dana, Novak Đoković se u razgovoru sa novinarima bavio i nekim drugim temama, pa je tako izneo stav da bi i na Gren Slem turnirima trebalo da se igra u dva dobijena seta.

''Ne vidim nijedan razlog osim tradicije zašto bi se Gren Slamovi igrali na tri dobijena seta. Kraći mečevi bi doprineli tome da se tenis kao marketinški proizvod poboljša i više zaradi. Moramo se prilagoditi mlađoj generaciji.

Ne znam hoćemo li skratiti broj gemova, setova, promeniti kalendar, sistem bodovanja, ali moraćemo nešto da promenimo'', izjavio je, između ostalog, Đoković.

Na ovu njegovu izjavu reagovao je nekadašnji trofejni dubl igrač, Australijanac Tod Vudbridž, koji je u karijeri osvojio 16 Gren Slem turnira u konkurenciji parova. Njemu se ovaj Đokovićev predlog nimalo ne dopada i priznaje da ovako nešto od srpskog tenisera nije očekivao.
-
baner

''Nema šanse da mu ta ideja prođe, gadio bi mi se takav tenis! Najbolje kod tenisa je uprava to što su Gren Slemovi posebni i da biste postali osvajač takvog turnira morate biti najbolji i tehnički i taktički i fizički.

Ako bi se Gren Slemovi igrali na dva dobijena seta, onda bi svaki turnir izgledao isto. Iznenađen sam što se Novak zalaže za tako nešto. On je jedan od onih koji je dosad imao najviše koristi što se igra na tri dobijena seta i sigurno ima više pobeda zbog tog pravila, nego poraza", poručio je Vudbridž.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Friday, 20.11.2020
16:01

Pa ako je on najvise imao koristi, a sada predlaze promene, valjda je dobro razmislio o svemu. Ali najlaksi nacin da dodjes u novine je da kritikujes najboljeg na svetu. Sa kojim pravom, samo on zna.

avatar
Provokator
Friday, 20.11.2020
15:07

A realno, kome se svidja ta ideja ? Po mnogim navijacima, najbolji mecevi Djokovica su bili oni maratonski od 5-6 sati. Osim toga, Grand Slam se i razlikuje i dobija na caru i drazi bas zbog jednog dodatnog seta, izmedju ostalog. Jedino pravilo koje se meni licno ne svidja je nepostojanje Tie Break-a u petom setu.