Novak odgovorio Britancima: "Predstavili ste me kao veoma pohlepnu osobu"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.01.2018.
11:03
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser Novak Đoković govorio je posle trijumfa na startu Australijan opena o pisanju britanskih medija koji su ga predstavili kao pohlepnog.

Beta/AP Photo/Dita Alangkara
Beta/AP Photo/Dita Alangkara

Povezane vesti

Dan uoči prvog takmičarskog meča koji je Novak Đoković odigrao na Australijan openu posle više od šest meseci pauze zbog povrede britanski novinari lansirali su priču u kojoj je srpski teniser predstavljan kao vrlo pohlepna osoba.

Britanci su pisali kako su se teniseri sastali u Melburnu, te da je Novak Đoković bio inicijator priče o tome kako bi nagradni fondovi na turnirima trebalo da budu veći što je srpski teniser danas demantovao.

"Stvari su izvučene iz konteksta. Video sam da ste me predstavili kao vrlo pohlepnu osobu koja traži više novca za sebe i poziva na bojkot. Poštujem novinarsku slobodu i odluku da pišete na taj način. Samo, malo je toga istina od onoga što ste napisali", kazao je Đoković.

Novak Đoković je na sastanku sa kolegama koji se upriličava dva ili tri puta godišnje govorio o tome kako bi više novca trebalo da bude raspoređeno na slabije rangirane igrače koji takmičenje završavaju u ranijim fazama turnira.

"Samo smo želili da obradimo određene teme. Ne vidim ništa nezdravo u tome. Ovako veliki broj igrača nađe se na jednom mestu dva ili tri puta godišnje. Nikakve odluke nisu donesene, ne postoje priče o bojkotu ili tome slično", dodao je Đoković.

"Očigledno je da su novinari pisali o nekoj vrsti sindikata, bojkota, radikalnim merama koje želimo da preduzmemo kako bi dobili finansijsku nadoknadu onako kako mi želimo. Samo, nije bilo priče o tim stvarima", zaključio je Novak Đoković.

Srpski teniser vratio se takmičarskim mečevima posle šest meseci, a na startu Australijan opena savladao je Amerikanca Donalda Janga rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 6:4.

Rival u drugom kolu biće mu Francuz Gael Monfis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 16.01.2018
13:25
avatar
zdenkomen
Tuesday, 16.01.2018
12:34

A šta drugo se može očekivati od britanaca, jadnih, malih, ostrvskih ljudi? Oni koji su stavili šapu na sve male narode, pričaju o pohlepi. Samo ti udri na terenu, tu budi pohlepan i ne obaziri se na pisanja novinara. Krivo im što najbolji škotski teniser nije u Australiji.

avatar
O\'Sullivan147
Tuesday, 16.01.2018
12:33

Britanske igre,zele da destabilizuju Novaka,sto imnece poci za rukom.

avatar
FanEngleskogfudbala
Tuesday, 16.01.2018
12:08

Britanci uvek brane i podrzavaju svoje,za razliku od nas.Kad je Novak bio povredjen,nisam primetio da ga je mnogo ljudi podrzalo,obicno su smisljali sale na njegov racun.Tako oladite,lako je podrzavati Novaka kada krene opet sa titulama.Novak mi je omiljeni teniser,da ne bude neke zabune.