Novak o svom narednom rivalu: ''On je radilica''

Autor: Beta Beta
nedelja 03.06.2018.
22:02
Izvor: Beta

Teniser Novak Đoković rekao je da je u današnjem meču protiv Fernanda Verdaska na Rolan Garosu najvažnije bilo izdržati pritisak na početku i istakao da je posle osvajanja prvog seta sve krenulo "na njegovu vodenicu".

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Đoković se danas plasirao u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u osmini finala pobedio Španca Fernanda Verdaska sa 6:3, 6:4, 6:2

"Ako se rezultatski gleda, da, rutinska pobeda, ali daleko od toga... Trebalo je izdržati nalete Verdaska, pogotovo u početku meča", rekao je Djoković novinarima u Parizu.

"Verdasko je izašao na teren s namerom da pobedi i nije bio previše pod utiskom važnosti meča ili stadiona, bio je on nebrojano puta u takvim situacijama, bio je TOP 10 igrač, tako da zna kako da se postavi.

Dobio je Dimitrova u prošlom kolu i videlo se na njegovom licu kada je izašao na teren da veruje da može da pobedi. Tako da je bilo jako bitno izdržati taj pritisak u prva tri gema koja su trajala gotovo pola sata", rekao je Đoković.

Srpski teniser je izneo da je imao osećaj da je fizički dobro i da, ako se meč produži, ima bolju šansu za trijumf.

"Mi smo se dobro pripremili za ovaj meč, timski, porazgovarali smo, međutim treba sve to sprovesti u delo, ali to nije lako pogotovo kada je igrač preko puta mreže nadahnut u početku", rekao je Đoković.

"Zato je bilo jako bitno izdržati, biti čvrst... Taj prvi set je prevagnuo na moju stranu. Kada sam dobio prvi set osetio sam malo više slobode, malo manje pritiska i onda je sve krenulo na moju vodenicu", dodao je Đoković.

Đoković će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Italijana Marka Ćekinata, koji je u osmini finala napravio veliko iznenadjenje pobedivši Belgijanca Davida Gofana u četiri seta, 7:5, 4:6, 6:0, 6:3.

"Ja ću definitivno njega gledati kao da je iz vrha jer za četvrtfinale Gren Slema moraš da poseduješ kvalitet i on je taj kvalitet pokazao danas. Neće imati šta da izgubi, on je sigurno jako zadovoljan ovim rezultatom... Verujem da će izaći na teren da pokuša da iznenadi", rekao je srpski teniser.

Đoković je naveo da je dosta puta trenirao s Italijanom, koji je trenutno na 72. mestu na ATP listi.

"Poznajemo se dobro, on je jako fin momak, radi dosta, vredan je, takva mu je i igra. On je radilica, dosta se trudi, bori, ne daje dosta lakih poena, mora da se zaradi pobeda",
rekao je Đoković.

On je izneo da, iako nisu do sada odigrali nijedan zvaničan meč, poznaje igru Ćekinata.

"Kao i što on poznaje moju... Neće biti mnogo iznenađenja. Ovo će biti novo iskustvo za njega, za mene ne jer sam mnogo puta bio u ovoj situaciji, u četvrfinalu gren slema. Ali, treba biti oprezan od početka. On će pokušati da igra tenis života i da pobedi", rekao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Monday, 04.06.2018
22:27

Daj bože da Tim i Zverev odigraju u pet setova, jedno četiri i po sata, taman po meri Noletu. Nije važno ko će da prođe u tom slučaju, najbolje Tim, sa njim može čini mi se lakše da izađe na kraj.

avatar
Red blood
Monday, 04.06.2018
11:10

Dosta se otvorio zreb za Noleta.Ovo ne sme propustiti.A onda u polufinalu pravi izazov.