''Novak? Ništa posebno...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.11.2018.
15:50
Izvor: Sportske.net

Trener Rodžera Fededera ima zanimljivo mišljenje o rivalitetu Švajcarca i Srbina.

Beta/AP Photo/Jim Young
Beta/AP Photo/Jim Young

Povezane vesti

Već više od decenije Severin Luti i Rodžer Federer imaju uspešnu saradnju, a pred kraj tekuće sezone Luti je otkrio novinarima da najtrofejniji teniser sveta i dalje ne razmišlja o penziji, iako ima punih 37 godina.

Jedina promena koju je kod Federera primetio je to što Švajcarac u poslednje dve godine  igra bez prevelikog psihološkog opterećenja, uveren da nema mnogo toga da izgubi, jer je već ostvario istorijske uspehe tokom karijere.

Ipak, mnogi se pitaju da li Nadal i Đoković mogu da dostignu Federera po broju Gren Slem trofeja, a govoreći o njihovom rivalstvu, Luti je na neobičan način pomenuo Đokovića.

''To njihovo rivalstvo je posebno. Prvo se mislilo da Đoković ne može da pobedi Nadala, pa da Nadal ne može da pobedi Đokovića... U ovom trenutku Đoković je najbolji, čvrst je, stabilan, jak u defanzivi.

Međutim, nema ništa toliko posebno u njegovoj igri da Rodžer ne bi mogao da ga pobedi. Ako Rodžer igra dobro, može da ga savlada", zaključio je Luti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Tuesday, 13.11.2018
15:50

Realno, Federer sada tesko moze da pobedi nekog iz prvih 10, cak su i oni iz prvih 20 pod znakom pitanja. A tako ce biti sve cesce. Ocekujem definitivno njegovo povlacenje do kraja naredne godine. A sto se samog Noleta tice, ima on sada mnogo jacih takmaca no sto je Rodzer.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
17:02

Smesno do bola.

avatar
Čeki
Monday, 12.11.2018
16:58

Moze on dobro da igra koliko hoce, ali protiv Novaka kad je igrao u Parizu mu je dokaz da ne moze da ga pobedi kad je Novak na nivou, ma koliko dobar bio.