Novak Nepobedivi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.04.2015.
18:35
Izvor: Sportske.net

Prvi teniser sveta nastavio svoju dominaciju ove sezone. Osvojen i Monte Karlo, Berdih preslišan u finalu!

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Još jedno finale, još jedna titula za Novaka Đokovića!

Srpski teniser je danas trijumfovao i u Monte Karlu, pošto je u finalu ovog turnira savladao Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 2-1, po setovima 7-5, 4-6, 6-3.

Počelo je slično kao i u polufinalu protiv Nadala. Protivnik je odmah napravio brejk, već u prvom gemu, ali Đoković nije dozvolio da ga to poremeti, vrlo brzo je uzvratio istom merom i od 1-3 stigao do 5-3, uz brejk prednosti.

Ipak, ni Berdih se nije predavao, osvojio je naredna dva gema, izjednačio na 5-5, ali finiš prvog seta ponovo protiče u znaku srpskog tenisera, koji sa još dva vezana gema stiže do 7-5.

Početkom drugog seta igralo se gem za gem, ali je onda, pri Novakovom vođstvu od 3-2, usledio prekid meča zbog kiše.

Ova pauza kao da je više odgovarala Berdihu, koji u nastavku dolazi do ključnog brejka u drugom setu i dobija ga rezultatom 6-4.

Ali, kako smo navikli, Đoković je najbolji kad je najvažnije, sjajno je otvorio treći set, poveo sa 4-0, činilo se da će lako privesti posao kraju, ali Berdih se nije predavao. Igrao je maksimalno motivisano do samog kraja, prvo je vezao dva osvojena gema, smanjio na 4-2, pa na 5-3, kada je spasio i prvi meč loptu, ali više od toga nije mogao - 6:3 za Novaka!

Ovo je njegova druga titula u Monte Karlu u dosadašnjoj karijeri, ali što je još važnije, Đoković je pokazao da je ovog proleća nikad bliži toliko željenoj tituli i na Rolan Garosu, koji ga očekuje narednog meseca.

Bravo, Novače!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke