Novak - Neka bude Brazil!

Autor: Beta Beta
subota 07.03.2015.
21:46
Izvor: Beta

Posle osiguranog trijumfa protiv Hrvatske, najbolji teniser sveta otkrio koga priželjkuje u sledećem kolu Dejvis Kupa.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je reprezentacija Srbije bila danas rasterećena u dubl duelu protiv Hrvatske i da joj je to pomoglo da trijumfuje u duelu prvog kola Svetske grupe, odigranom u Kraljevu.

"Posle prvog dana vodili smo 2:0, a to je veliko rasterećenje i omogućava izmene i kombinacije prilagodjene ciljevima. Upravo nam je to bio motiv da ja danas igram umesto Viktora (Troickog). Mislili smo da meč koji sam juče odigrao nije bio toliko fizički zahtevan i da je ovo bila dobra prilika da meč danas privedemo kraju", rekao je Đoković.

Đoković i Nenad Zimonjić su danas pobedili Marina Draganju i Franka Škugora, tako da je Srbija stekla nedostižnih 3:0.

"Uspeli smo da završimo zadatak i plasiramo se u četvrtfinale posle dva dana, što u poslednjih par godina nije bio čest slučaj, barem kada su pitanju naši reprezentativni dueli", rekao je Đoković.

Prvi teniser sveta kazao je da dugo nije igrao dubl, niti sa Zimonjićem i da se to osetilo na početku meča.

"Trebalo mi je vremena da se prilagodim, što se osetilo u voleju. Nenad je tu mnogo iskusniji i on me je vodio, a ja sam pokušavao da svojim mogućnostima doprinesem koliko sam mogu. Presudan trenutak je bio u prvom setu i brejk na 4:3. Posle toga smo se opustili i do kraja odigrali samouvereno", rekao je Đoković.

Srbija će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela Brazila i Argentine, a Đoković je kazao da bi više voleo Brazil, jer bi tada "Orlovi" bili domaćin. Četvrtfinale se igra neposredno posle Vimbldona.

"Igranje za reprezentaciju ne smatram svojom obaveznom, već su mi to strast, potreba i ljubav prema zemlji i ovim momcima, jer svaki put kada se okupimo vlada porodični ambijent, a ta atmosfera nam daje energiju da pružimo najbolje partije", rekao je Đoković.

Zimonjić je istakao da hrvatski dubl nije imao nijednu brejk loptu i ocenio da to pokazuje koliko je srpski par bio dominantan. On je istakao i da je prisustvo Djokovića donelo veliku sigurnost igračima.

"Igranje sa različim partnerima me je učinilo boljim dubl igračem. Prilagodljiv sam i mislim da je to moj doprinos reprezentaciji, što zahteva od protivničke ekipe da igra u najboljem sastavu. Ali, kada je Nole sa nama u reprezentaciji, to daje veliku sigurnost", rekao je Zimonjić.

Selektor Bogdan Obradović
rekao je igru dubla Đoković-Zimonjić ocenio sjajnom, rekavši da će za buduće mečeve u Dejvis kupu biti potrebna veća hala od kraljevačke zbog propisanih standarda.

"Sportskoj hali u Kraljevu smo dali pobednički duh i energiju, razradili smo je i nadamo se da će biti još naših reprezentacija koje će ovde nastupiti", kazao je Obradović.

Sutra, poslednjeg dana Prvog kola Dejvis kupa u Kraljevu, predviđeno je da igraju Đoković i Borna Ćorić, a posle njih igraju Viktor Troicki i Mate Delić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MiljusWHU
Saturday, 07.03.2015
22:57

Svaka cast...Samo bih hteo da umesto Noleta i Troickog sutra na teren izadju Krajinović i onaj mali da razbije tremu.