Novak: ''NE SMEM da gubim ovakve mečeve...''

Autor: Beta Beta
subota 06.09.2014.
22:35
Izvor: Beta

Svestan je prvi teniser sveta da u duelu sa Nišikorijem nije bio ni blizu svog maksimuma. Bez obzira na sjajnu partiju Japanca, Đoković naglašava da je moralo da presudi njegovo iskustvo. A zašto nije, to samo on zna...

Beta/AP Photo/Mike Groll
Beta/AP Photo/Mike Groll

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je meč protiv Keija Nišikorija u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD mogao da bude prelomljen u trećem setu.

"U trećem setu sam mogao da prelomim u svoju korist rezultat i meč bi mogao da ide drugim tokom. Osim drugog i početka trećeg seta, sve je bilo izuzetno loše. Ne znam kako drugačije da sumiram svoju partiju", rekao je Djoković novinarima u Njujorku.

Đoković je bio prvi nosilac US Opena, ali je danas u četiri seta izgubio do Nišikorija, koji je tako izborio svoje prvo Gren Slem finale. Treći set je odlučen u taj-brejku, u kome je Japanac vodio 4:0.

"Vrlo loš taj-brejk, vrlo loš. Napravio sam mnogo grešaka. Kad god je bilo važno, nisam uspeo da odradim ono što sam hteo. To je u principu odlučilo meč, par vrlo bitnih poena u trećem setu", rekao je Đoković.

Prvi teniser sveta je ocenio da je Nišikori zasluženo pobedio i kazao je da je razočaran svojim nastupom u polufinalu.

"Čestitam protivniku, bio je staloženiji, čvršći i oštriji u odlučujućim trenucima. Razočaran sam jer sam igrao dosta dobro, bio sam vrlo blizu svog maksimuma u svim mečevima do polufinala i onda... sam izgubio balans na terenu, počeo sam da se ustručavam na svojim udarcima",
rekao je Đoković.

"Gledao sam njegove mečeve, znao sam da je brz i jak na oba udarca sa osnovne linije i da neće grešiti, ali...kada se ne osećate samouvereno na terenu, onda se povučete i date protivniku inicijativu",
dodao je on.

Srpski reprezentativac je ove sezone osvojio Vimbldon i igrao u finalu Rolan Garosa.

"Generalno je Gren Slem sezona bila solidna. Nadao sam se da mogu da osvojim bar još jedan turnir. Možda baš ovde, a bio sam blizu i na Rolan Garosu. To je sada prošlo, sada treba da analiziram svoju igru, da je dovedem do maksimuma. Ovakve mečeve nisam smeo da gubim i ne smem da ih gubim. Iako je Nišikori igrao fantastično, trebalo je da presudi moje iskustvo", rekao je Đoković.

On još nije odlučio da li će igrati za reprezentaciju u Dejvis kupu.

"Treba da razgovaram sa sa selektorom i igračima, pa ću za neki dan da objavim odluku", rekao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke