Novak - "Najbliže perfekciji", kazna zbog psovanja, savet za princa Vilijama...

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 16.07.2018.
11:50
Izvor: Sportske.net

Odjeci velikog trijumfa, najveći kompliment, svađa sa publikom i malo saveta oko roditeljstva...

Epa/Gerry Penny
Epa/Gerry Penny

Povezane vesti

Engleski mediji se danas bave velikim trijumfom Novaka Đokovića, povratkom na vrh, mada je mesto u top 10 najmanje važno, to ga više ne motiviše.

Osvojio je opet Vimbldon, posle dve godine je onaj stari, a najveći kompliment dobio je od slavnog Nika Bolitijerija.

Amerikanac je bio jasan.

"Ovo što je Đoković uradio me je uverilo u ono što sam tvrdio godinama, u pitanju je igrač koji se najviše približio teniskom savršenstvu", podilazi jeza od reči slavnog trenera.

Da ne bude sve bez zamerke, mediji insistiraju da su sudije grešile jer nisu kažnjavale Đokovića, pogotovo nakon što je uz psovku poručio nekome da zaćuti.

U pitanju je neimenovana osoba koja ga je vređala i kojoj je poslao poljubac posle jednog poena. Novak je na najbolji način izbacio frustraciju u trenucima kada je trebalo privesti meč kraju protiv protivnika koji jednostavno nije bio spreman za finale.

"Nije pitanje spremnosti, šta je trebalo da radi, jasno mu je bilo da nema nikakvu šansu, najveći meč života i protiv sebe imaš čoveka koji je osvojio bukvalno sve i sada se vraća"
, kaže legendarni Tim Henman.

Za Đokovića je ovo poseban Vimbldon, osvojen pred sinom, a posle meča imao je priliku da ćaska sa princom Vilijamom.

Upitao ga je o deci, Vilijam je rekao da pokušavaju da im nekako ubace reket u ruke, kao i fudbalsku loptu...

Sigurno da je Đoković imao nekoliko teniskih saveta za vojvodu od Kembridža, kada je opredeljivanje dece za sport u pitanju.

Kejt Midlton mu je rekla da je napravio sjajne stvari, a Novak je potvrdio kraljevskoj porodici da je ovo dupla radost, Vimbldon i sin koji gleda kako podiže pehar.

Bravo majstore i da podsetimo, pobeda je samo tvoja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
debeliRonaldo
Monday, 16.07.2018
16:59

Nije loš, al nije se još da valja najeo

avatar
Grobaris Totalitare
Monday, 16.07.2018
13:05

Vratio se!
Da ponovi pokori svet!

avatar
Agent Provocateur
Monday, 16.07.2018
12:21

Podsecate nas da je pobeda samo njegova, da. Pa naravno da je samo njegova i sve su uvek bile samo njegove ali ostavite nam i pravo da volimo nekoga drugoga vise od Novaka jer ako je individualni sport u pitanju zasto se cela nacija ponasa kao SFRJ u vreme informbiroa ? Sta ako ja volim na primer Svajcarca ili Spanca vise ? Ne svojatamo mi njegove pobede nego je cela ta dinamika odnosa Djokovic - Srbija pogresno postavljena od strane Novaka u pocetku karijere a onda je otisla van kontrole i on je postao javno dobro za hvaljenje ili prozivanje ali ponavljam - on je uzrok tome pa je sam morao da trpi posledice kada nije bio po meni naroda.