Novak najavio kraj?

Autor: Ivan Cvetković
petak 13.09.2019.
17:33
Izvor: Sportske.net

Nije tenis sve na svetu, tvrdi srpski teniser.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otvoreno je razgovarao o svojoj budućnosti u intervjuu za CNBC u kojem je možda i najavio kraj karijere u bliskoj budućnosti.

Srbin se trenutno oporavlja od povrede ramena, ali je istakao da mu neće biti problem ni da završi igračku karijeru jer teniski rekordi nisu najvažnija stvar na svetu.

"Da li su rekordi važniji od vremena koje provedem sa porodicom? Da li su bitniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu. Potpuno sam otvoren i sto posto iskren oko svega, mnogo pričam sa suprugom oko toga svega, sa roditeljima, braćom, ljudima koji su mi bliski, jer želim da shvatim kako oni gledaju na sve to."


"Otac sam dva anđela i vreme koje provodim sa njima mi je veoma dragoceno. Ne želim da prođem kroz život i da shvatim da nisam bio tu, da sam propustio neke najvažnije stvari u njihovom odrastanju", kazao je Đoković koji je potom odgovorio na pitanje da li može da zamisli svoj život bez tenisa.

"I da i ne. Mogu da zamislim zato što se ne bojim života bez tenisa. Srećnim me čini i mnogo drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisa. Zbog toga što i kada ne budem igrao, biću i dalje aktivan u sportu. Želim da imam svoju akademiju, da prenesem sva svoja iskustva novim generacijama koje stasavaju u Srbiji", najavio je Novak, prenosi portal Mocart sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kanadjanin
Friday, 13.09.2019
22:46

Prvo da kazem da mi je veoma drag kao sportista i da pratim svaki njegov mec i navijam za njega svim srcem kad pobjedjuje i nerviram se kad gubi. Ali, cim malo krenu losi rezultati odmah se sjeti da ima dvoje djece i kako mu je tesko bez njih. U svom zivotu nema nista drugo od tog tenisa (od koga je obezbjedio i svoje unucice a ne samo djecu) i sada brige o djeci koje usput receno imaju majku koja nista ne radi i 2 para djedova i baka koji isto tako nista ne rade nego uzivaju u Novakom uspjehu. Istina, noije tenis najvaznija stvar u zivotu ali u srbiji 80% ljdi mora d araid i ostavi svoku djecu ili kod baka ili kod djedova ili u losim obdanistima i idu na posao i sute i rade. svi bi mi radije sjedili s nasom djecom nego radili ali ta djece treba nesto da jedu i da obuku. A za Novaka - za tih ajd da kacemo 4-5 sati treninga dnevno bice njima jako lijepo i u skolici i sa mamom ili sa dekama i bakama. Prestani da se pravdas za lose rezultate tvojom ljubavlju prema djeci - ko ne voli svoju djecu. Budi srbenda, muskarcina i ako moze da igras igraj - pobjedjuj ili gubi ali suti i nemoj da kmezis kao nije tenis najvazniji sad kad sam izgubio ali cim sledeci put osvojim GS odmah ti postane vazan i rekord i prvo mjesto is sve ostalo. Za nas koji te volima ali i za one koje te nevole ovo je tako transparentno i lazno i onda nemoj da se cudis sto te zapadna publika ne voli. Ima do njih sigurno, ali ima daleko vise do tebe. Sve najbolje tebi a pogotovo tvojim andjelima i nadam se da ces uskoro poceti da pobjedjujes jer ovo kmezanje niko ne moze da gleda.

avatar
REVØLT
Sunday, 15.09.2019
00:02
avatar
mrancic
Friday, 13.09.2019
21:09

Jednog dana priča da ide u Tokio,danas da ostavlja tenis.Raspričao se kao nikad.

avatar
REVØLT
Friday, 13.09.2019
17:36

Opet pocinje. Rodzer ima cetiri andjela...