Novak inicira bojkot Dejvis kupa?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 24.11.2018.
16:26
Izvor: Sportske.net

Reči trenera Kajla Edmunda.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Fredrik Rozengren je trener Kajla Edmunda, a gostovao je u jednoj emisiji gde je govorio o Dejvis kupu i novom formatu tog takmičenja.

On je rekao da Novak Đoković i Rodžer Federer sigurno neće igrati Dejvis kup, kao i da misli da je Novak, koji je inače i predsednik Saveta igrača na ATP turu, pokušava da natera igrače da bojkotuju ovo takmičenje.

"Kajl je primio mejl... Možda to nema veze sa Dejvis kupom, ali Kajl je primio mejl od Đokovića prošle nedelje. ITF ima pravilo prema kome igrač mora da igra u dva susreta Dejvis kupa u godini, kako bi mogao da predstavlja svoju državu na Olimpijskim igrama. Đoković je pozvao igrače da bojkotuju to pravilo, što znači da ne želi da igra Dejvis Kup", rekao je Rozengren.

Od naredne sezone na programu je Dejvis kup koji će igrati 18 selekcija u elitnom rangu, a završni turnir je krajem novembra u Madridu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Monday, 26.11.2018
11:17

Iznositi ovakve informacije u javnost, govori samo o tome kakvi su Britanci. Na svaki nacin miniraju No1a, jer ih je svojevremeno odbio.

avatar
magister
Sunday, 25.11.2018
15:24

Koliko se sećam, Novak se zalaže za usklađivanje termina i za prava igrača da planiraju svoju sezonu sa manjim rizicima od povreda. Pregust kalendar i nedovoljno pažljivo usklađivanje ATP tura sa Devis Kupom, a onda uslovljavanje da u svemu mora da se učestvuje, može da rezultira samo mnogim povredama, a svedoci smo da je nekoliko najboljih igrača, Nole, Fed, Rafa, Marej, Del Potro - onoliko odsustvovalo zbog povreda. Kao predsednik saveta igrača - mora zaista da se bori za prava igrača, a ne da nosi neku funkciju tek da bi se dičio njome (što kod nas većina radi). Ali Nole je, kao i u svemu - pravi.

avatar
Čeki
Saturday, 24.11.2018
22:48

Ma daaj, iz ovoga izvlaci ovakav zakljucak. Moze da znaci da igraci hoce da odigraju mozda samo jedan mec da bude dovoljno jer teniska sezona je jedna od najnapornijih (menjanje vremenskih zona konstantno, par dana odmora izmedju turnira itd.). A mozda ima i nekih drugih razloga.